Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Lotte Friis: Vi kan lære rigtigt meget af hinanden


17-03-2017 14:00:00:
Af: Christian Bundgaard og Kasper Malling Kjer

OL-bronzevinderen i svømning Lotte Friis kiggede søndag forbi World Para Swimming World Series i København for at overrække medaljer til parasvømmerne.


Og det var ikke helt tilfældigt, at det netop var Lotte Friis, der fik æren af at uddele medaljer. Svømmeren boede og trænede frem mod OL i Rio i Baltimore i USA, hvor hun delte bassin med to af verdens allerbedste parasvømmere Jessica Long (S8) og Rebecca Meyers (S13).

 

- Det er meget inspirerende at se, at man på trods af et fysisk eller psykisk handicap er i stand til at svømme så stærkt, siger Lotte Friis, der nød at gense sine gamle træningskammerater.

 

Mødet i USA med Jessica Long og Rebecca Meyers var ikke første gang, Lotte Friis stiftede bekendtskab med parasvømning. Tidligere i sin karriere trænede hun nemlig med parasvømmer Peter Lund Andersen i Svømmeklubben Sigma, men det var først da hun flyttede til USA i 2013, at bekendtskabet med parasvømningen blev udvidet. Et møde der i den grad har givet hende et større perspektiv.

 

- Jeg tror aldrig, at jeg har hørt en paraatlet brokke sig over noget. Det har været fedt at træne med Jessica og Rebecca og opleve, at de ind imellem må gøre tingene lidt anderledes end jeg, fortæller Lotte Friis og fortsætter:

 

- Vi havde rigtig god plads, og ind imellem måtte programmet tilpasses Jessica, da hun er langsommere end os andre (Jessica Long svømmer i S8, red). Skulle vi eksempelvis svømme 200 meter, så svømmede Jessica måske 150, og det var bare helt i orden.

 

Lotte Friis er nu tilbage i Danmark og træner igen i Bellahøj Svømmestadion. Og her så hun gerne, at der var plads til elitesvømmere og paraelitesvømmere på samme tid.

 

- Det har givet mig så meget at svømme med de to (Jessica Long og Rebecca Meyers, red.), og jeg synes, det er ærgerligt, at det danske parasvømmelandshold og unionens landshold ikke har mere sammen. Jeg tror, at vi kunne lære rigtigt meget af hinanden, fordi vi på flere områder har en forskellig tilgang, afslutter Lotte Friis.

 

Her ses Lotte Friis sammen med en gruppe svømmetalenter fra Parasport Danmark. Foto: Jysk Pressefoto.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.