Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Emilie Beckmann fortæller om turen til Antwerpen og Edinburgh


17-03-2017 15:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

NTC-svømmeren Emilie Beckmann fortæller om den positive oplevelse med konceptet stævne-træningslejr-stævne i Belgien og Skotland, som hun var en del af i denne måned.


20 svømmere var i starten af måneden af sted til Antwerp Diamond Speedo Race i Belgien, hvorefter turen gik videre til Belgium High Performance Centre. Her ventede en todages teknisk træningslejr med både landsholdssvømmere og NTC-svømmere. Gruppen på ti NTC-svømmere kunne så efterfølgende slutte turen af med endnu et stævne, der denne gang bød på Edinburgh International Swim Meet i Skotland.

Blandt de ti NTC-svømmerne var Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC), der fulgte konceptet stævne-træningslejr-stævne. Et koncept, som landstræner Dean Boles havde strikket sammen i forsøget på at forberede svømmerne bedst muligt frem mod Danish Open, som finder sted i starten af april måned.

 

I den forbindelse fortæller Emilie her lidt om, hvad hun synes om turen, og hvordan den har forberedt hende frem mod Danish Open.

 

- Generelt var jeg rigtig positiv omkring turen. Jeg kunne godt lide det koncept, som Dean har fundet på, i forhold til at konkurrere, arbejde med tekniske detaljer efterfølgende og prøve at forbedre disse til det efterfølgende stævne. Derudover var det rigtig sjovt at være en stor trup af sted med en masse velkendte ansigter, indleder Emilie og fortsætter om niveauet ved de to stævner, hvor hun blandt andet formåede at sætte PR på 100 fly med tiden 59.00 og samtidig vinde hele fire podiepladser:   

 

- Jeg var rigtig glad for det niveau, som jeg viste på 100 butterfly på nuværende tidspunkt. I Antwerpen svømmede jeg 59.2 både morgen og aften i to meget forskellige løb. Så der var masse teknisk og taktisk arbejde at tage med videre til videofilmingen og stævnet i Edinburgh. Her blev det til en lille PR, som jeg jo aldrig kan være utilfreds med på det her tidspunkt!

 

Som nævnt var der mellem de to stævner indlagt en todages træningslejr med fokus på teknisk og taktisk arbejde, og her fik svømmerne rig mulighed for at arbejde med detaljerne i fascinerende faciliteter. Om det fortæller Emilie:

 

- Det var interessant! Faciliteterne var i top. Jeg tror, at alle landsholdsvømmerne var imponeret over set-uppet i Belgien. Jeg tror, at både trænere og svømmere fik en masse videomateriale med hjem i bagagen, som vil være yderst brugbar frem mod Danish Open. Mit hovedfokus lå i at forbedre min position på selve blokken, da jeg i øjeblikket rammer vandet ret godt, men der er rig mulighed for at optimere både reaktionstid og power fra blokken. Derudover kiggede vi også på mine vendinger, som aldrig har været kendt for at være hurtige.

 

Med på turen var også de to nye NTC-trænere, Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen, og for dem var det den første tur af sted med NTC-holdet. Efter et par måneder i træningsbassinet i Bellahøj Svømmestadion var det på tide at komme ud og konkurrere med den nye træner-duo, og dette er også noget, som Emilie fremhæver som en positiv oplevelse ved turen:

 

- Mit indtryk af begge trænere er virkelig positivt. Lige nu er vi i gang med at opleve en masse ’første gange’ sammen – første cyklus, første træningslejr, første stævner samt topning. Men overordnet set er jeg glad for trænerskiftet, og jeg synes, at begge trænere virker utrolig ambitiøse, selvsikre og rolige, hvilket er kvaliteter, de bibringer til truppen. 

 

Nu gælder det så den sidste tid frem mod Danish Open, inden det skydes i gang den 1. april på Bellahøj Svømmestadion, og de sidste detaljer og forberedelser skal derfor på plads. Med det nye trænerteam foregår nedtrapningen anderledes, end NTC-svømmerne ellers er vant til, hvilket Emilie ser frem til at se effekten af.

 

- Vores nedtrapning er så små startet, men som jeg nævnte, er det jo endnu en første gang med det nye trænerteam. Så nedtrapningen vil være anderledes i forhold til, hvad vi har lavet tidligere, og det er jeg spændt på at se resultatet af. Men i bund og grund handler det om at holde fast i de gode rutiner, så det prøver Munk (Christina Munkholm red.) og jeg at gøre både i hallen og lejligheden, fortæller Emilie og slutter af om forventningerne til det kommende stævne:

 

- Til Danish Open skal jeg ud og have det sjovt! Men jeg vil uden tvivl gerne vise, at min 100 fly er lige så god som min 50’er!

 

Mange tak til Emilie for interviewet! 

 

Emilie Beckmann. Foto: Patrick Kraemer.Se de seneste nyheder

15-12-2019 16:48:00

Det blev startfællesskabet Sigma Swim, der i weekenden formåede at svømme flest point hjem og dermed vinde DM for Hold 2019.
 

 
10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.