Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Vi ser frem til et stævne med alle landets bedste svømmere”


25-03-2017 12:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

SvømmeSport har fanget KVIK Kastrups cheftræner, Niels-Jørgen Jørgensen, til en lille snak om forventningerne til forårets højdepunkt Danish Open.


Om præcis en uge skydes Danish Open i gang på Bellahøj Svømmestadion, hvor toppen af dansk svømning tørner sammen og skal kæmpe om blandt andet podiepladser og kvalifikationer til nogle af sommerens store internationale mesterskaber.

 

Her på SvømmeSport er nedtællingen til stævnet for længst gået i gang, og i dag byder optaktsinterviewet på KVIK Kastrups cheftræner, Niels-Jørgen Jørgensen, der her fortæller lidt om sine forventninger til mesterskabet i det københavnske bassin. Han fortæller først og fremmest:

 

- Vi ser frem til et stævne med alle landets bedste svømmere, hvor alle fra de mindre erfarne og unge svømmere til de bedste af landets internationale topsvømmere skal præstere godt for at kvalificere sig. Det er visionen omkring stævnet, og det kan vi kun bakke 100% op om.

 

- Jeg elsker, når vores svømmere skal ud at race. Når alt er på spil, og tingene skal afgøres her og nu. Det giver en intens stemning, og følelserne er helt uden på tøjet – dejligt, uddyber Niels-Jørgen.

 

Som bekendt står der en del på spil for de danske svømmere ved Danish Open, når det blandt andet gælder kvalifikation til VM, EM Junior og mange flere af sommerens internationale mesterskaber. Dette er naturligvis også noget, som KVIK Kastrups cheftræner har haft med i forberedelserne frem mod stævnet.

 

- KVIK har som altid målsætningen om at have svømmere kvalificeret til alle sommerens internationale mesterskaber. Så hvis tingene går vores vej, håber vi på at få svømmere kvalificeret til VM, EJM og EYOF, fortæller Niels-Jørgen og fortsætter:

 

- Jeg forventer og har forberedt svømmerne på, hvad der er realistiske mål og forventninger, og at de vil komme til at forbedre sig og kæmpe med om de forskellige udtagelsesmuligheder. Nogle af svømmerne har efterhånden et flot internationalt niveau, medens andre er godt på vej ind i den nationale elite.

 

Det tegner derfor godt for KVIK Kastrups svømmere, der har forberedt sig godt frem mod mesterskabet, og om den sidste uges træning og forberedelse op til stævnet, afslutter Niels-Jørgen:

 

- Vi har siden sidste topning omkring VM-kortbane, NM/NJM og LIGA-finalen arbejdet intenst med svømmernes bevægelsesmønstre i vandet og en større føling og forståelse for deres konkurrencefart. De sidste 7 dage op til stævnet bruger vi på at stille skarpt og blive 100% mentalt klar!

 

Mange tak til Niels-Jørgen for interviewet.

 

Du kan læse meget mere om mesterskabet i SvømmeSports optaktsnyhed fra i går.

 

Niels-Jørgen Jørgensen. Foto: Privat. 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.