Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Pressemeddelelse: Internationale kvalifikationer på spil for de danske svømmere ved Danish Open


29-03-2017 13:00:00:
Af: Johanne Tolstrup

Når Danish Open løber af stablen på lørdag, vil der være meget på spil for de bedste danske svømmere. Læs hele pressemeddelelsen fra Dansk Svømmeunion her.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Internationale kvalifikationer på spil for de danske svømmere ved Danish Open

 

Når Danish Open begynder på lørdag i Bellahøj Svømmestadion, vil der for størstedelen af de bedste danske senior- og juniorsvømmere være kvalifikationer til sommerens internationale mesterskaber på spil.

 

Når starten lyder til dette års udgave af Danish Open lørdag morgen i Bellahøj Svømmestadion, vil der være en nervepirrende og fokuseret stemning i luften. Først og fremmest vil der være kampen om kvalifikationer til sommerens mange store internationale mesterskaber. Dernæst vil der være drømmen om fortsat sportslig udvikling og om at sætte nye personlige rekorder for alle deltagere. Alle svømmere har hver deres personlige målsætninger, som enten forløses i glæde eller bristes i tårer. Så det er et drama, der udspiller sig ved Danish Open fra lørdag den 1. april til og med onsdag den 5. april.

 

Danish Open er det første store kvalifikationsstævne på langbane herhjemme siden OL i Rio. Og her bliver der lejlighed til at følge flere af de danske OL-svømmere i bassinet oven på en velfortjent pause i efteråret 16. For de stærkeste seniorsvømmere er hovedmålet ved Danish Open kvalifikation til sommerens VM på langbane i Budapest. Hertil er der også andre internationale forårs- og sommerstævner som seniorsvømmerne skeler til, når de hopper i bassinet på Bellahøj.

 

- Danish Open 2017 markerer begyndelsen på en ny periode frem mod OL i Tokyo i 2020 for dansk svømning, efter de seneste fire meget succesrige år, der kulminerede med resultaterne i Rio i august. Specifikt naturligvis i forhold til kvalifikation til sommerens sportslige hovedmål, som er VM i Budapest. Samtidig er Danish Open også en oplagt mulighed for at vise flaget i forhold til det længere perspektiv gennem kvalifikation til vores landsholdsgrupperinger i det hele taget og juniorsvømmernes internationale langbanemesterskaber, udtaler sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 

- I efteråret så vi en del opløftende takter ved kortbanekonkurrencerne fra svømmere, der har potentiale til at være med til at indfri nye fælles ambitioner for dansk svømmesport. Jeg håber, at vi ved Danish Open vil se flere af dem lykkes med at transformere dette til nye bemærkelsesværdige resultater, der kan give svømmerne fremgang på verdensranglisten i de olympiske discipliner på langbane. Lykkes svømmerne og trænerne hermed, kan det styrke momentummet for fortsat progression frem mod nye internationale resultater i de kommende år, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.         

 

Stærke profiler på plads

Med de forjættende landsholdspladser på spil er næsten hele den danske svømmeelite samlet ved Danish Open.

 

Således kan publikum glæde sig til at følge eksempelvis OL guld- og bronzevinder Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC), OL bronzevinder Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømme Klub/NTC), OL-bronzevinder Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og OL-finalist Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub).

 

Undtaget er svømmerne Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton) og Lotte Friis (Gentofte Svømmeklub/NTC), der begge har valgt at fokusere på andre aktiviteter end VM, og derfor ikke vil være at finde i langbanebassinet.

 

EM Junior, VM Junior og EYOF er pejlemærkerne for de stærkeste juniorsvømmere

For juniorsvømmerne er der også meget på spil i løbet af de fem dage Danish Open forløber over. Her er især EM Junior et hovedmål, men også andre internationale stævner udgør store trækplastre. Ansvarlig for juniorsvømmerne i Dansk Svømmeunion er Thomas Stub, som fortæller om sommerens forskellige hovedmål:

 

- Der er i år rigtigt mange internationale kvalifikationer på spil for de danske juniorsvømmere i forbindelse med Danish Open. Først og fremmest skal holdet til EM Junior, som traditionen byder det, naturligvis udtages. Dertil kommer i år yderligere tre juniorlandsholdsaktiviteter, hvortil der ikke tidligere har været kvalifikation i forbindelse med Danish Open. Et af de nye tiltag i 2017 er, at juniorsvømmerne skal kvalificere sig til Nordiske Junior Langbane i forbindelse med Danish Open, hvor det tidligere først skete i forbindelse med DM Junior Langbane i juni måned. På den måde får svømmerne et ordentligt forberedelsesforløb frem imod de nordiske mesterskaber, lyder det fra talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, der fortsætter:

 

- Derudover er der kvalifikation til to nye mesterskaber på spil. På det højeste niveau er verdensmesterskaberne for juniorer, som Danmark ikke tidligere har deltaget i. Dette mesterskab er målrettet de ældste og absolut bedste juniorsvømmere, som kan bruge mesterskaberne som et skridt på vejen imod internationale seniormesterskaber. For de yngste juniorsvømmere genindføres dansk deltagelse i European Youth Olympic Festival (EYOF) efter en periode uden dansk deltagelse. Dette mesterskab er at sammenligne med et EM Junior blot med et lavere niveau grundet det faktum, at svømmerne er yngre. Målet med deltagelsen i EYOF er at give de dygtigste af de yngste juniorsvømmere god international konkurrenceerfaring på et tidligt tidspunkt i karrieren og dermed et godt fundament frem imod en international seniorkarriere, fortæller Thomas Stub afslutningsvis.

 

Kravtider, livetiming samt daglige opdateringer

Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/

 

Der vil være livetiming under stævnet. Dette kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=3137

 

Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews.

 

Generelt om Danish Open 

Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden lørdag den 1. april - onsdag den 5. april. Hver dag svømmes der to afsnit. Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage – på nær onsdag – klokken 17.30. Onsdag begynder finaleafsnittet klokken 17.00.

 

Program til Danish Open 2017

 

Der deltager i alt 421 svømmere i Danish Open. Disse er fordelt på 61 klubber.

 

Da Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt VM-kvalifikationsstævne, har svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der svømmere med fra Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Brasilien og USA.

 

Der vil være fri adgang til stævnet til at overvære verdensklassesvømning fra tilskuerpladserne.

 

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet

Pressen har adgang til Danish Open mod fremvisning af pressekort. Alt presse skal lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, eller sportschef, Lars Green Bach. Herefter får pressen adgang til stævnet.

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

 

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. 

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion

 

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937 

Se de seneste nyheder

21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 
19-04-2018 22:44:44

 

 

 Landstræner Dean Boles evaluerer Danish Open, som blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion i sidste uge. 


 
19-04-2018 21:35:53

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.