Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Thomas Stub: ”Danish Open er årets bedste danske stævne”


29-03-2017 17:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub fortæller i interviewet her om et Danish Open, hvor der er usædvanlig meget på spil for de danske svømmere.  


Når Danish Open løber af stablen fra den 1. til den 5. april, vil der være usædvanlig meget på spil for landets bedste svømmere. Niveauet forventes at være skruet helt i top og det samme gælder de deltagende svømmeres forventninger til stævnet. Netop Danish Open kan åbne muligheden for en deltagelse ved et af sommerens store internationale mesterskaber og dette gælder både for juniorsvømmere såvel som for seniorsvømmere.

 

I den forbindelse har SvømmeSport fanget den talentansvarlige i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, til en snak forventningerne til stævnet og om, hvorfor lige netop Danish Open er sådan et specielt stævne:

 

- For mig at se er Danish Open årets bedste danske stævne. Man er ikke et sekund i tvivl om, at der virkelig er noget på spil ved dette stævne og det giver hele konkurrencen et helt særlig præg. Der kommer en masse svømmere, der igennem sidste mange måneder har trænet intenst og målrettet for at kunne præstere på deres topniveau, fortæller Thomas og fortsætter:

 

- Der bliver altid svømmet meget stærkt ved Danish Open og mange svømmere formår netop her at løfte deres niveau. Det bringer en yderligere dimension til konkurrencen, at det er så nemt at se, hvem der har succes og hvem der ikke har, hvilket også er den af elitesvømning.

 

På mange måder er Danish Open sat i verden for at kunne skabe de meste optimale rammer for, at landets bedste svømmere kan yde deres bedste og således kvalificeres sig til de store internationale mesterskaber:

 

- Målsætningen for Danish Open har hele tiden være at skabe den optimale mulighed for at svømmerne kan kvalificere sig til de internationale mesterskaber og dette gælder både junior- og seniorsvømmere. Dette stævne skal udelukkende tjene til svømmernes formål, således at rammerne og miljøet for at kunne svømme stærkt er repræsenteret i videst muligt omfang, fortæller Thomas.  

 

- Netop i år er der usædvanlig meget på spil. Især juniorsvømmerne har mulighed for at kvalificeres sig til flere internationale mesterskaber og også til nogle, som Danmark ikke har deltaget i i en længere årrække som f.eks. EYOF og VM Junior. Derudover gælder der også kvalifikation til EM Junior, NM Junior og for seniorsvømmernes vedkommende VM, uddyber Thomas.

 

Igennem den seneste periode har sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion arbejdet målrettet med deres nye strategiplan og det er Thomas’ forhåbning, at denne plan har båret frugt:

 

- Fra sportsafdelingens side har det været altafgørende for et vellykket Danish Open, at der har været noget på spil for svømmerne. Det er en helt bevidst strategi, at der netop i år er så mange kvalifikationsmuligheder for svømmerne. Det er vigtigt, at sportsafdelingen giver svømmerne noget at opnå samtidig med at de bliver givet de bedste rammer for at opnå det, som de gerne vil, fortæller Thomas og fortsætter:

 

- Der hersker ingen tvivl om, at landsholdstrukturen skal understøtte, at svømmerne skal kunne kvalificere sig til internationale mesterskaber ved Danish Open. På denne måde får Danish Open den sjæl, som et stævne af denne kaliber skal have, da konkurrence handler om at se, hvad svømmerne er i stand til at præstere.

 

Thomas, der til daglig beskæftiger sig med de yngre svømmere (juniorsvømmerne), håber på at se, at disse viser fremgang, da det er meget essentielt for udviklingen af dansk svømning:

 

- Jeg håber, at jeg ser fremgang hos de yngre svømmere. Danish Open er et væsentligt målepunkt og det er vigtigt, at de unge svømmere er i fremdrift. Jeg håber, at de svømmere, der viste rigtig gode takter på kortbane også formår at gøre det godt på langbane, fortæller Thomas og fortsætter:

 

- Jeg håber, at alle de kvalifikationsmuligheder vi har givet svømmerne har været motivationsfaktor for dem frem mod Danish Open og netop derfor vil jeg meget gerne se forbedringer og fremgang. Derudover håber jeg, at de alle svømmerne får et godt stævne, for jeg kan ikke understrege nok, at det er essensen for dansk svømnings udvikling, at der fremgang hos de unge svømmere.

 

Mange tak til Thomas for interviewet!

 

Hvis du vil vide meget mere om Danish Open, så tag et kig på Dansk Svømmeunions pressemeddelelse her. 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.