Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Pressemeddelelse: Stærk svømning ved Danish Open søndag i Bellahøj Svømmestadion


02-04-2017 20:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Flere kravtids-præstationer samt forbedring af otte år gammel dansk rekord. Hertil flere danske juniorrekorder.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Vi er nu nået til andendagen af Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, hvor mere end 400 svømmere er samlet for at kæmpe om at repræsentere Danmark ved sommerens mange internationale mesterskaber.

For seniorsvømmerne er sommerens store hovedmål verdensmesterskaberne, som finder sted 23. – 30. juli i Budapest. Hos juniorsvømmerne er det især EM Junior, der udgør det store fokus i forbindelse med Danish Open.

 

Oven på en god førstedag, hvor to svømmere klarede VM-kravtider individuelt, og damernes holdkap i 4 x 100 m fri ligeledes klarede at kravle under VM-kravet, var det søndag nye svømmere, som skulle stå distancen og få fysik og nerver til at gå op i en højere enhed for at klare de forjættede VM-krav. Og heldigvis havde flere svømmere godt styr på svømmetagene i langbanebassinet.

 

Emilie Beckmann formåede allerede i søndagens indledende afsnit at svømme sig under VM-kravtiden i 50 m butterfly i tiden 26,16 (VM-kravtid: 26,43).

I finalen på distancen senere søndag gentog svømmeren fra Tune IF/GTI/NTC en VM-kravtidspræstation, da hun her blev noteret for tiden 26,13, som samtidig resulterede i finalesejr.

 

Med i samme finale var også svømmeren Amalie Mikkelsen. Svømmeren fra Gladsaxe  Svøm/NTC sætter her en stor personlig rekord i tiden 26,48 som er blot 5/100 sekunder fra VM-kravtiden på distancen. Et stærkt løb af Amalie Mikkelsen.

 

I finaleafsnittet kæmpede OL-finalisten fra Aalborg, Viktor Bromer, sig under kvalifikationstiden i 200 m butterfly til sommerens VM i tiden 1.56,47 (VM-kravtid: 1.56,78).

 

For Rikke Møller Pedersen stod programmet søndag på 100 m brystsvømning. Her lykkedes det for den rutinerede 28-årige svømmer fra Holbæk Svømmeklub/NTC at blive noteret for en fin tid under VM-kravet i 1.07,33 (VM-kravtid: 1.07,79).  

 

Holdet til VM udtages først endeligt, når Swim Open Stockholm er afviklet den 11. april. Her er der således mulighed for at VM-holdet kan blive suppleret med flere svømmere.

 

I søndagens finaleafsnit blev der slettet en otte år gammel dansk rekord. Det stod svømmeren Daniel Skaaning for i finalen i 200 m individuel medley. OL-svømmeren fra STT/VAT Copenhagen/NTC formåede her at tilbagelægge de 200 m individuel medley i den imponerende tid 2.00,80 og forbedrer dermed svømmeren Chris Christensens rekord fra 2009 med 82/100 sekunder. En stærk præstation af Daniel Skaaning.

 

På juniorfronten blev der søndag ændret på flere danske juniorrekorder.

Aalborg-svømmeren Katrine Bukh Villesen forbedrede således sin egen juniorrekord i finalen i 400 m individuel medley med 1,13 sekunder i den flotte tid 4.50,04 og sikrede sig samtidig guldet på distancen.

 

Også juniorsvømmeren Josephine Kruse var oppe i det hurtigste gear ved Danish Open søndag, da hun i indledende afsnit formåede at sætte dansk juniorrekord i 100 m brystsvømning i tiden 1.09,73. Svømmeren fra Sigma Swim Allerød slettede her navnesøsteren, Josefine B. Pedersens tidligere juniorrekord og forbedrede tiden med ikke mindre end 84/100 sekunder.

 

Endelig kunne også Julie Kepp Jensen, JGI Svømning, bryste sig af at sætte dansk juniorrekord søndag aften ved Danish Open, da hun i finalen i 50 m butterfly blev noteret for tiden 26,92. Julie sletter her svømmeren Karoline Barretts juniorrekord og forbedrer tiden med 4/100 sekunder.

 

Svømmerne, som skal deltage ved sommerens EM Junior vil blive udtaget og præsenteret i umiddelbar forlængelse af onsdagens finaleafsnit i Bellahøj Svømmestadion.

De svømmere som indstilles til udtagelse af Danmarks Idrætsforbund til European Youth Olympic Festival vil ligeledes blive præsenteret onsdag aften i Bellahøj Svømmestadion.  

 

Kravtider, livetiming samt daglige opdateringer

Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/

 

Livetiming til stævnet kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=3137

 

Som et nyt tiltag kan man downloade app’en LiveTiming i App Store og Google Play, hvor man udover alle resultater kan se livestream fra stævnet på SuperLive.

 

Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews.

 

Generelt om Danish Open 

Danish Open forløber frem til og med onsdag den 5. april. Hver dag svømmes der to afsnit.

Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage – på nær onsdag – klokken 17.30. Onsdag begynder finaleafsnittet klokken 17.00.

 

Program til Danish Open 2017

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

 

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. 

 

Foruden sommerens mange mesterskaber er SvømmeDanmarks fokus på EM, der afholdes i København i Royal Arena fra den 13. december til den 17. december. 

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.