Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
Juni
2018
Svømning
Kaunas Grand Prix
Kaunas
29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Pressemeddelelse: OL-bronzevinder Mie Ø. Nielsen klarer VM-kravet i 100 ryg


03-04-2017 21:05:00:
Af: Johanne Tolstrup

I aftenens finaleafsnit ved Danish Open lykkedes det Mie Ø. Nielsen at kvalificere sig individuelt til VM i 100 ryg. Læs meget mere om tredjedagen ved Danish Open i Dansk Svømmeunions pressemeddelelse her.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

OL-bronzevinder Mie Ø. Nielsen klarer VM-krav ved Danish Open mandag aften i 100 m rygsvømning

 

Pernille Blume, OL-guldmedaljevinder i Rio, sikrer endnu en VM-kravtid ved Danish Open. 

 

Ved Danish Open i Bellahøj Svømmestadion fortsætter svømmerne mandag med at levere hurtige tider i langbanebassinet.

For seniorsvømmernes vedkommende er det opnåelse af kravtider til sommerens VM i Budapest, der har stort fokus. Før mandagens afsnit havde fem svømmere formået at svømme under en individuel kravtid. Hertil var også damernes 4 x 100 m fri holdkap sikret en tid under VM-kravet.

I aftenens finaleafsnit var det første gang at vi skulle opleve sommerens OL-guldmedaljevinder Pernille Blume konkurrere i en 50 m fri finale på langbane siden det eventyrlige løb den 13. august i Rio sidste sommer, hvor den danske svømmer sikrede sig OL-guld i den danske rekordtid 24,07.
Mandag aften på Bellahøj blev det til en rigtig stærk præstation af svømmeren fra Gladsaxe Svøm/NTC i 50 m fri finalen i tiden 24,14. Her lyder VM-kravet på 25,05.
Pernille Blume sikrede sig allerede lørdag en VM-kravtid på den dobbelte distance – 100 m fri – således var aftenens præstation blot endnu en manifestation af den 22-årige svømmers høje internationale niveau. 

  

Også OL-bronzevinder Mie Ø. Nielsen klarede en VM-kravtid mandag aften i Bellahøj Svømmestadion. 

Det skete i finalen i 100 m rygsvømning, hvor svømmeren fra Aalborg blev noteret for tiden 1.00,25. Her er VM-kravtiden 1.00,74. Dejligt således også at have Mie Ø. Nielsen med på listen over svømmere, som har klaret VM-kravtider individuelt ved Danish Open.   


Holdet til VM udtages først endeligt, når Swim Open Stockholm er afviklet den 11. april. Her er der således mulighed for at VM-holdet kan blive suppleret med flere svømmere. 

  

På juniorfronten blev der mandag aften sat dansk juniorrekord af Aalborg-svømmeren Katrine Bukh Villesen i finalen i 200 m individuel medley i den flotte tid 2.17,89. Katrine sletter her svømmeren Amalie Emma Thomsens tidligere rekord på distancen og forbedrer tiden med 23/100 sekunder.
En flot præstation af Katrine, som søndag også satte dansk juniorrekord på den dobbelte distance og lørdag formåede at sætte en juniorrekord i 200 m butterfly. 


Ved Danish Open har juniorsvømmerne især fokus på at klare kravtider til sommerens EM Junior, som finder sted i Israel ultimo juni/primo juli. Holdet vil blive udtaget og præsenteret i umiddelbar forlængelse af onsdagens finaleafsnit i Bellahøj Svømmestadion.
De svømmere, som indstilles til udtagelse af Danmarks Idrætsforbund til European Youth Olympic Festival vil ligeledes blive præsenteret onsdag aften i Bellahøj Svømmestadion.   

  

Kravtider, livetiming samt daglige opdateringer
Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/


Livetiming til stævnet kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=3137


Som et nyt tiltag kan man downloade app’en LiveTiming i App Store og Google Play, hvor man udover alle resultater kan se livestream fra stævnet på SuperLive. 


Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews. 

  

Generelt om Danish Open 
Danish Open forløber frem til og med onsdag den 5. april. Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage – på nær onsdag – klokken 17.30. Onsdag begynder finaleafsnittet klokken 17.00.

Program til Danish Open 2017

  

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. 

Foruden sommerens mange mesterskaber er SvømmeDanmarks fokus på EM, der afholdes i København i Royal Arena fra den 13. december til den 17. december. Kvalifikation til dette brag af et svømmestævne finder sted ved DM på kortbane i november.  
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig 

Se de seneste nyheder

17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.

 
07-06-2018 20:16:00

Fem danske NTC-svømmere deltager den næste håndfuld dage ved Mare Nostrum, hvor de krydser klinger med verdenseliten.

 
06-06-2018 20:43:00

Den 1. august 2018 starter Thomas Lund som cheftræner i VG17, der er startfælleskabet mellem Glostrup Svømmeklub og Svømmeklubben Vest Brøndby.