Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Pressemeddelelse: Danmark sikret yderligere to holdkapper til sommerens VM i Budapest


04-04-2017 20:50:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Ved Danish Open tirsdag aften kunne yderligere to holdkapper skrives på listen over discipliner, hvor Danmark vil være repræsenteret ved VM.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Ved Danish Open i Bellahøj Svømmestadion er det for seniorsvømmernes vedkommende opnåelse af kravtider til sommerens VM i Budapest, der har stort fokus. Før tirsdagens afsnit havde seks svømmere formået at svømme under en individuel kravtid. Hertil var også damernes 4 x 100 m fri holdkap sikret en tid under VM-kravet.

 

Tirsdag aften ved Danish Open lykkedes det så også at få damernes 4 x 200 m fri holdkap under VM-kravtiden (VM-kravtid: 8.06,56). En virkelig flot præstation, som Danmark ikke har oplevet siden deltagelsen ved VM i 2009 i Rom.

 

Kravtiden blev klaret af følgende fire svømmere:

Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC: 1.59,38

Marina Heller Hansen, Sigma Swim Allerød: 2.01,49

Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød: 2.02,18

Anina Nicole Lund, Sigma Swim Birkerød: 2.02,31

 

Ligeledes blev damernes 4 x 100 m medleyholdkap sikret en plads til sommerens VM med tirsdagens finale i 100 m butterfly i hus, hvor Emilie Beckmann blev noteret for tiden 58,68. Her lyder VM-kravtiden for holdkappen på: 4.04,34.

 

Følgende fire svømmere har samlet sikret ovenstående VM-kravtid:

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub: 1.00,25

Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømme Klub/NTC: 1.07,33

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC: 58,68

Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC: 53,52  

 

Dejligt således at have tre dame-holdkapper sikret deltagelse ved sommerens VM.

 

I aftenens finaleafsnit formåede Mie Ø. Nielsen at svømme under VM-kravtiden i 50 m rygsvømning i tiden 28,22 (VM-kravtid: 28,45). Den 20-årige svømmer fra Aalborg Svømmeklub klarede allerede mandag aften VM-kravtiden på den dobbelte distance og cementerer således tirsdag aften sit høje internationale niveau.

 

Holdet til VM udtages først endeligt, når Swim Open Stockholm er afviklet den 11. april. Her er der således mulighed for at VM-holdet kan blive suppleret med flere svømmere.

 

Tirsdag blev der også ændret ved en dansk rekord ved Danish Open. Farum-svømmeren Philip Greve, som faktisk har fødselsdag i dag, gav sig selv i fødselsdagsgave en dansk rekord i indledende 100 m brystsvømning i tiden 1.02,03. Det betyder, at den tidligere rekord på distancen, som havde AGF Svømnings Tobias Bjerg som indehaver, er slettet og forbedret med 18/100 sekunder.   

I finalen tirsdag aften lykkedes det for Farum-svømmeren at svømme guldet hjem – denne gang dog lige 5/100 sekunder fra morgenens flotte rekordtid.

 

Kravtider, livetiming samt daglige opdateringer

Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/

 

Livetiming til stævnet kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=3137

 

Som et nyt tiltag kan man downloade app’en LiveTiming i App Store og Google Play, hvor man udover alle resultater kan se livestream fra stævnet på SuperLive.

 

Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews.

 

Generelt om Danish Open 

Danish Open har nu kun en enkelt konkurrencedag tilbage. I morgen, onsdag, er der indledende afsnit klokken 10.00. Finaleafsnittet begynder klokken 17.00, hvilket er en halv time tidligere end de øvrige dage.

 

Program til Danish Open 2017

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

 

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. 

 

Foruden sommerens mange mesterskaber er SvømmeDanmarks fokus på EM, der afholdes i København i Royal Arena fra den 13. december til den 17. december. Kvalifikation til dette brag af et svømmestævne finder sted ved DM på kortbane i november. 

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.