Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Sportschef Lars Green Bach evaluerer på Danish Open


05-04-2017 19:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Fem stævnedage er nu afviklet, og dette års Danish Open er dermed slut. I den forbindelse har SvømmeSport snakket med sportschef Lars Green Bach, der her evaluerer på stævnet.


De sidste fem dage har budt på svømning i topklasse ved dette års Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, hvor flere kvalifikationer til internationale mesterskaber har været på spil og er blevet opnået. I forbindelse med afviklingen af mesterskabet har SvømmeSport fået sig en snak med Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach, der fortæller lidt om resultaterne ved stævnet og forhåbningerne for dansk svømning i den kommende tid.

 

Han fortæller først og fremmest om stævnet generelt:

 

- Jeg synes, at det på mange måder har været et godt stævne. Der er mange svømmere, der har kvalificeret sig til internationale konkurrencer til sommer, som er en af de rigtig vigtige ting ved Danish Open. Så det kan vi jo glæde os over.

 

- Jeg synes, at Hovedstadens Svømmeklub, officials og alle de frivillige omkring det har gjort en god indsats igen i år for at skabe nogle gode rammer omkring svømningen. Og det er det, vi gerne vil. Vi vil gerne have, at det skal handle om sport på højeste niveau, men også at det er festligt at være her som tilskuer, når man følger vores bedste svømmere, og når der er noget på spil. Det, synes jeg, er lykkes på flere planer. Der er selvfølgelig altid nogle detaljer, som man kan prøve at gøre bedre, men vi får nye erfaringer hvert år, og dem tager vi med i evalueringen og bruger i forhold til, når der skal skabes et set-up til stævnet i 2018.

 

Konkurrencerne ved Danish Open bød, som nævnt, på flere kvalifikationer til sommerens mesterskaber, og et af disse er VM i Budapest, hvor 10 svømmere indtil videre er udtaget. Dertil tager en gruppe svømmere i den kommende weekend til Swim Open Stockholm, hvor der er en sidste chance for at kvalificere sig. Om det antal udtaler Lars Green Bach:

 

- I forhold til VM så kan vi jo glæde os over, at der nu er i hvert fald 10 svømmere, som har svømmet under kravtiderne og dermed er inde i billedet til en endelig udtagelse, når vi kommer til den anden side af Swim Open i Stockholm.

 

- Jeg håber da, at holdet kan blive suppleret på nogle af de åbne pladser ved Swim Open i Stockholm. Vi vil jo gerne have så mange som muligt med det rette niveau med til mesterskabet i Budapest i forhold til det langsigtede arbejde frem mod Tokyo i 2020. Så det er forhåbningen, at det kan ske. Men det må tiden vise.

 

Da Lars Green Bach til slut bliver spurgt ind til, hvordan han vurderer niveauet i dansk svømning efter dette års Danish Open, kommer svaret:

 

- Jeg synes, at det viser, at vi har nogle stærke profiler, som leverer, når de skal her ved stævnet. Det viser samtidig, at der er nogle nye navne, der banker på, og som viser deres potentiale. Jeg synes, at der er blevet vist meget potentiale her. Det er jo det, der er vigtigt. At det bliver omsat i resultater i løbet af de kommende måneder og år, for at vi kan fastholde et højt niveau i dansk svømning, som vi har haft tradition for de sidste 4-8 år.

 

Mange tak til Lars for interviewet.

 

Dermed takker vi af for dette års Danish Open. Du kan se alle resultaterne fra de fem dages konkurrencer på Livetiming.dk. 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.