Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Livredningssæsonen blev kickstartet i Bellahøj i dag”


08-04-2017 21:20:00:
Af: Johanne Tolstrup

DM i bassinlivredning blev i dag afviklet i Bellahøj Svømmestadion. Læs her, hvad Line Præst Lauridsen fortæller om dagens konkurrencer. 


I dag blev DM i bassinlivredning afviklet i Bellahøj Svømmestadion, hvilket igen i år var en stor succes. Bassinlivredning er den indendørs del af konkurrencelivredningen og netop i dag blev der konkurreret om flere danske mesterskaber i forskellige discipliner. Stævnet blev afviklet som et junior- (årgang: 2002-1999) og seniorstævne (1998 og ældre) og derudover var der seks børnediscipliner, hvor deltagerne max måtte være årgang 2003.

 

Blandt de deltagende svømmere var der både erfarne konkurrencelivreddere og nye, unge talenter, som skulle give den hele armen ved det første livredningsstævne i år 2017. Der var livredning på mange forskellige niveauer og dagen i dag var alt i alt en meget positiv oplevelse. Line Præst Lauridsen fortæller her om afviklingen af stævnet i Bellahøj i dag:

 

- Overordnet set gik det rigtig, rigtig godt. Der var i alt omkring 140 deltagere og stævnet forløb rigtig fint. Der var super gode officials til stede og de mange uundværlige hjælpere gjorde virkelig dette DM til en meget positiv oplevelse.

 

- I løbet af i dag var der rigtig mange, som fik prøvet kræfter med konkurrencelivredning for første gang. Konkurrencelivredning er en del anderledes end klassisk svømning og jeg tror, at der er mange der synes, at det er rigtig fedt. Der var rigtig mange unge, som kastede sig ud i en sport, som de aldrig har prøvet før og det var simpelthen så fedt at se, at der var så mange, som syntes, at konkurrencelivredning var fedt. Der var store smil og god sportsånd at spore overalt i hallen, hvilket gjorde dette års DM i bassinlivredning til en rigtig god konkurrence!

 

Som nævnt ovenfor var der flere forskellige niveauer repræsenteret ved dette års DM i bassinlivredning. En masse nye ansigter fik øjnene op for konkurrencelivredning, men også de mere rutinerede og erfarne konkurrencelivreddere gav den fuld gas i vandet i dag, idet der både blev svømmet EM-kravtider hjem og sat flere rekorder:

 

- Livredningssæsonen blev kickstartet i Bellahøj i dag, da der henover foråret og sommeren bliver afviklet en del aktiviteter indenfor konkurrencelivredning. Vi fik set en masse god livredning på meget højt niveau i dag, hvilket var super fedt og også noget, som virker motiverende for de nye.

 

- Ronnie Dalsgaard og Nikolaj Kirketerp-Møller formåede begge at kvalificere sig til sommeren EM i hhv.  100 meter redning af dukke med finner og 50 meter redning af dukke og derudover blev der sat en hel del rekorder ved dagens konkurrencer, hvilket gav stævnet et helt særligt præg. 

 

Konkurrencelivredning er i disse år i stor udvikling og Line håber, at denne udvikling fortsætter i fremtiden og at nye, unge talenter fortsat har mod på at give sig i kast med konkurrencelivredning:

 

- Jeg håber, at alle de nye vi så til stævnet i dag har fået blod på tanden i forhold til konkurrencelivredning. Jeg håber, at vi har fået vakt en interesse hos mange nye, unge talenter, således at konkurrencelivredning kan fortsætte den gode udvikling, som sporten befinder sig i lige nu.

 

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at de deltagende svømmere virkelig har nydt stævnet i dag og at de syntes, at det var rigtig fedt.

 

Mange tak til Line for interviewet!Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.