Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Landsholdsudspringere i aktion ved Amsterdam Diving Cup


14-04-2017 21:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Henover påsken afvikles Amsterdam Diving Cup, hvor flere danske udspringere deltager. Læs mere om stævnet og de danske præstationer her!


I disse påskedage konkurrerer flere danske udspringere ved Amsterdam Diving Cup, der løber af stablen i den hollandske hovedstad fra den 13. til den 16. april. Blandt de deltagende springere er også landsholdsudspringerne Martin Christensen (AGF Udspring), som både har været i aktion i går og i dag, og Laura Valore (Lyngby Udspringsklub), som sprang sit første spring ved stævnet i dag.

 

I gårsdagens stævneafsnit formåede Martin Christensen at kvalificere sig til finalen i herrernes 10 meter platform (tårn) og i finalen lykkedes det AFG-springeren at hive en flot sølvmedalje hjem i disciplinen. Laura Valore formåede tillige i dagens indledende stævneafsnit at kvalificere sig til finalen i kvindernes 3 meter, som her til aften resulterede i en samlet 6. plads med i alt 293 point.  Også andre udspringere har gjort god figur ved stævnet indtil videre, da både Emma Henriksen, Jonas Madsen og Malthe Thygesen kvalificerede sig til gårsdagens finaler i hhv. kvindernes 1 meter og herrernes 1 meter.

 

Om gårsdagens stævneafsnit, hvor Martin Christensen sprang i finalen, fortæller Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring Victor Valore følgende:

 

- For Martins vedkommende startede finalen i går på herrernes 10 meter platform egentlig lidt sløjt. Martin lykkedes ikke i sin håndstand og derfor åbnede han finalerunden med 3-taller. Bedre blev det i 3½ forlæns, som kom godt afsted og dermed indkasserede 6-7 point ved dommerne. I tredje runde strålede Martin med sin 3½ tysker, som sad perfekt til 7½-8 point. 3½ baglæns blev for lang og trods et kontant stræk, gik springet på underslag og blev derfor noteret for 4½. Den stabile afslutning blev udgjort af 3½ molberg samt 2½ med dobbelt skrue, der af dommerne blev honoreret med 6-6½ point. Samlet pointsum blev 327,85 point, hvilket faktist er dårligere end hans seneste resultat fra Berlin, der lyder på 355 point.

 

På trods af den underpræsterede start endte Martin med sølvmedaljen i et felt med svensk, spansk og bulgarsk deltagelse. Martin sluttede blot 23 point fra guldmedaljen, til trods for at han ikke har mulighed for at træne denne disciplin på kontinuerlig basis. I Danmark har vi ikke faciliterne til en 10 meter platform, hvorfor det er svært for Martin at træne netop denne disciplin, når han er hjemme.

 

Flere danske udspringere er fortsat i ilden de kommende dage. Du kan følge med på Dansk Udsprings facebookside for updates og se alle resultater fra stævnet her.

 

Martin Christensen (AGF udspring) med sin sølvmedalje fra 10 meter platform ved Amsterdam Diving Cup.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.