Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Dansk deltagelse i VM for juniorer


03-05-2017 16:00:00:
Af: SvømmeSport

4 svømmere udtages til VM junior i august måned 2017.


Når verdensmesterskaberne for juniorer afvikles for sjette gang i slutningen af august måned bliver det for første gang med dansk deltagelse. Mange svømmenationer har efterhånden tilsluttet sig FINA's VM-stævne for juniorsvømmere og sportsafdelingen besluttede på et tidligt tidspunkt at Danmark også skulle deltage i 2017. Deltagelsen i VM junior skal ses som en forsøgsordning i 2017, hvor målet er at få nogle erfaringer med deltagelse på det højst tænkelige juniorniveau med det formål at ruste landets bedste juniorer bedst muligt til en fremtidig seniorkarriere.
 
I forbindelse med kvalifikationen til VM junior til Danish Open lykkedes det Julie Kepp Jensen fra A6 at klare de opstillede kvalifikationskriterier. 
 
Sportsafdelingen har efter grundige overvejelser besluttet, at det for at få et reelt billede af udbyttet ved deltagelsen, er nødvendigt at stille med mere end 1 svømmer til VM junior, og derfor udtages følgende tre svømmere helt ekstraordinært selvom disse svømmere var en anelse fra de opsatte udtagelseskriterier:
 
Cecilie Wiuff, Herlev Svømning
Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød
Victoria Bierre, Gladsaxe Svømmeklub
 
Udvidelsen af holdet med yderligere tre svømmere sker med afsæt i Sportsafdelingens sportslige strategi og handleplan og målsætningen om at styrke udviklingen fra junior til højeste internationale seniorniveau. Endvidere giver det mulighed for dansk deltagelse i udvalgte holdkapper hvorved Sportsafdelingen overordnede strategi omkring styrkelse af holdkapkulturen i dansk svømning på internationalt niveau forfølges.
 
VM junior afvikles i Indianapolis, USA i perioden d. 23.-28. august 2017.
 
 
Med sportslig hilsen 
 
Sportsafdelingen
 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.