Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Projekt: ”Gode idrætsmiljøer for piger”


03-05-2017 20:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Dansk Svømmeunion og 20 danske svømmeklubber deltager i et nyt projekt, som ledes af Center for Ungdomsstudier. Læs meget mere her!


Center for ungdomsstudier (CUR) er netop nu i gang projektet: ”Gode idrætsmiljøer for piger – redskaber til at forstå, udfordre og fastholde”. Dette projekt strækker sig over toogethalvt år og favner på fornemmeste vis meget bredt, når det kommer til omfattede idrætsmiljøer og deltagende sportspiger.

 

Projektet har til formål at følge i alt 20 pige-idrætsmiljøer og 20 piger over to år, hvor der i denne periode vil der være et særligt fokus på skiftet mellem folkeskole og ungdomsuddannelse. 10 meget forskellige sportsgrene er del af dette projekt og endvidere omfatter projektet sportspiger på mange forskellige niveauer.

 

Målet med dette projekt er først og fremmest at blive klogere på, hvad det helt præcist er, at sportspiger reagerer på ved at være en del af et præstationsmiljø. Dette være sig reaktioner på både godt og ondt, som skal være med til at skabe en bedre forståelse for pigers ageren i idrætsmiljøer.

 

Yderligere er formålet med projektet at få udviklet nogle værktøjer, som skal anvendes til at møde pigerne på den mest optimale måde og endvidere er dette projekt et springbræt for at få udbredt og italesat, de faktorer, der præger pigemiljøerne. Derudover vil der gennem projektet blive arbejdet på, hvordan der kan skabes de bedste rammerne for pigerne – både i forhold til familie, venner, skole, klub og forbund.

 

Om projektet udtaler talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub følgende:

 

- Dansk Svømmeunion bakker i den grad op om dette projekt. Vi kan bestemt nikke genkendende til den problematik, som projektet ønsker at behandle. Det er helt naturligt, at vi støtter op de problemstillinger, som bliver tematiseret.

 

- Det er meget vigtigt, at vi formår at holde fokus på netop projekter som dette, da det uden tvivl kan være med til at optimere rigtig mange svømmemiljøer rundt om i landets klubber.

 

Vil du vide mere?

I forbindelse med projektet inviterer CUR i samarbejde med Nordea-fonden til tre ”Gå-hjem-møder” fra kl. 17.00-19.00 følgende steder, som alle interesserede er mere end velkomne til at deltage i:

 

København mandag d. 15.5 – Nordea-fonden på Christianshavn

Tilmelding: http://bit.ly/cur1505

 

Århus tirsdag d. 16.5 - Sportens Hus, ESAA

Tilmelding: http://bit.ly/cur1605

 

Fredericia onsdag d. 17.5 – Idrætscenteret

Tilmelding: http://bit.ly/cur1705

 

Du kan læse hele projektbeskrivelsen her og følge projektets Facebook-side ”Gode idrætsmiljøer for piger". 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.