Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Cecilie Wiuff fortæller om udtagelse til VM junior


09-05-2017 16:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

For første gang nogensinde er der dansk deltagelse ved VM junior, når fire svømmere stiller til start ved stævnet i august måned. Her fortæller en af pigerne om udtagelsen.


Når VM for juniorer bliver skudt i gang i Indianapolis, USA den 23. august, er det med deltagelse fra fire danske juniorer. For første gang nogensinde stiller Danmark nemlig med et hold af unge svømmere som en forsøgsordning, hvor målet er at få noget erfaring med sig fra højeste juniorniveau og forberede sig mod den kommende seniorkarriere.

 

De fire juniorer, der deltager ved mesterskabet, er Cecilie Wiuff (Herlev Svømning), Julie Kepp Jensen (A6), Mia Steen Duus (Sigma Swim Birkerød) og Victoria Bierre (Gladsaxe Svømmeklub).

Julie Kepp Jensen blev udtaget efter, at hun ved Danish Open klarede de opstillede kvalifikationskriterier, mens de tre andre piger efterfølgende blev udtaget af Sportsafdelingen trods, at de var en anelse fra udtagelseskriterierne.

 

SvømmeSport har i denne forbindelse snakket med Herlevs Cecilie Wiuff og stillet hende en række spørgsmål om udtagelsen og forventningerne til stævnet. Læs med herunder.

 

Du var jo en smule fra udtagelseskriterierne til VM junior, men er alligevel blevet udtaget. Hvad siger du til det?

- Jeg var meget tilfreds med mine præstationer ved Danish Open. Målet inden stævnet var at tage A-kravet til EM junior, hvilket jeg fik i mit sidste løb til stævnet, 100 fly. At jeg oven i dette også er blevet udtaget til VM junior, er jeg meget glad for, og jeg blev rigtig glad, da jeg fik af vide af min træner, at jeg skulle med, selvom jeg ikke tog kravtiden.

 

Det er første gang, at der er dansk deltagelse ved VM junior. Hvad tænker du om det? Kan du sætte nogle ord på, hvordan dette mesterskab passer ind i din svømmeudvikling?

- Jeg ser meget frem til at deltage ved VM junior, og jeg tror og håber på, at det bliver en helt fantastisk oplevelse. Det er selvfølgelig noget særligt, når det er første gang, Danmark sender svømmere af sted til dette mesterskab, og jeg sætter stor pris på, at jeg er en af de svømmere, der får denne mulighed.

 

- Nu når det også er mit sidste år som juniorsvømmer, synes jeg, at det er en rigtig god måde at slutte tiden som juniorsvømmer af på med både EM og VM junior. Begge stævner skal jeg bruge til at få en masse erfaring med videre og forhåbentlig også nogle gode tider. Især VM junior, tror jeg, bliver meget anderledes, end hvad jeg har prøvet før, og forhåbentlig kan jeg tage en masse med derfra, som jeg kan bruge, når jeg nu går hen og bliver senior efter dette stævne.

 

Hvad bliver målene for dig ved deltagelse i dette VM junior?

- Jeg håber på at svømme nogle hurtige tider. Målet er i hvert fald at komme hjem med nogle nye personlige rekorder i nogle af de løb, jeg skal svømme derovre.

 

- På nuværende tidspunkt har jeg taget kravtiden til Great Danes for næste sæson, og jeg håber på at kunne tage kravtiden til seniorlandsholdet i løbet af sommerens to internationale mesterskaber, hvilket jeg var ret tæt på at gøre ved Danish Open.

 

Hvad ser du allermest frem til ved at deltage i stævnet?

- Jeg tror, at det bliver en helt fantastisk oplevelse at deltage ved et VM for juniorer, og det er noget, jeg ser meget frem til. Jeg har aldrig før deltaget ved et stævne uden for Europa, og det tror jeg, bliver meget anderledes, end hvad jeg har prøvet før. 

Det betyder også meget, at jeg på forhånd kender de tre andre piger, der skal med, og har det godt sammen med dem. Jeg håber på at få en fantastisk oplevelse sammen med dem ved dette stævne.

 

Mange tak til Cecilie for interviewet. Du kan læse mere om udtagelsen af de fire svømmere i SvømmeSports tidligere nyhed her

 

Cecilie Wiuff.Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.