Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Vi vil rigtig gerne sætte fokus på, hvor vigtige en svømmers basale færdigheder er”


10-05-2017 20:20:00:
Af: Johanne Tolstrup

Holbæk Svømmeklub afvikler klubmesterskaber efter nyt koncept. Elitetræner Chris Christensen fortæller her om stævnet.


Holbæk Svømmeklub har for nyligt afholdt deres årlige klubmesterskab og dette blev afviklet efter et nyskabende koncept, der skulle sætte fokus på svømmernes specifikke færdigheder, som f.eks. startspring, streamline og undervandsarbejde.

 

Holbæk Svømmeklubs klubmesterskab var i denne omgang bygget op om et helt nyt format, således at mesterskaberne blev afviklet over to afdelinger. Den første aften var der udelukkende færdighedsløb på programmet, mens der ved klubmesterskabernes anden afdeling 14 dage senere blev svømmet almindelige løb. Ud fra både færdighedsløbene og de almindelige løb fik svømmerne point, hvor pointene i færdighedsløbene talte dobbelt så meget som pointene i de regulere løb. På baggrund af den sammenlagte pointsum fra begge afdelinger blev klubmestrene i Holbæk Svømmeklub efterfølgende kåret.

 

Holbæk-svømmerne i samtlige aldersgrupper kunne i alt deltage i fire færdighedsløb, som bestod af startspring + 25 meter flyben under vandet, startspring + glid så langt du kan, 25 meter ben og 25 meter baglæns svømning.

 

Om den nye måde at afvikle klubmesterskaber på i Holbæk Svømmeklub fortæller elitetræner Chris Christensen følgende:

 

- I Holbæk Svømmeklub vil vi rigtig gerne have, at det er de tekniske aspekter af svømningen, der er i fokus. Når vi afvikler et klubmesterskab på denne måde, så får vi svømmerne til at gå op i nogle tekniske færdigheder, som de måske normalt ikke ville arbejde så meget med.

 

- Da vi besluttede os for at afvikle klubmesterskaberne på denne måde, satte vi, alle os trænere fra de forskellige hold, os ned og blev enige om, hvad det egentlig er, at vi gerne vil have, at vores svømmere er gode til. Vi snakkede om, hvilke basale færdigheder en dygtig svømmer skal have med sig i bagagen og det byggede vi derefter et stævnekoncept op omkring.

 

- Det egentlige formål med at afholde klubmesterskaberne på denne måde er, at vi rigtig gerne vil sætte fokus på, hvor vigtige en svømmers basale færdigheder er. Vi vil gerne give svømmerne idéen om, at det er vigtigt, at de f.eks. har en forståelse for, hvordan man trykker på vandet og laver den bedste streamline – altså nogle helt basale færdigheder, som en dygtig svømmer skal besidde.

 

- Derudover var der den sidegevinst ved klubmesterskaberne, at stævnet var noget helt andet end det svømmerne normalt kender. Svømmerne synes det var super fedt at prøve kræfter med noget helt nyt og det var en fornøjelse at se, hvor meget de gik op det.

 

Mange tak til Chris for interviewet!

 

Svømmere i vandet til indsvømning ved klubmesterskaberne i Holbæk Svømmeklub.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.