Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
Juni
2018
Svømning
Kaunas Grand Prix
Kaunas
29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Josephine Kruse og Thea Blomsterberg direkte fra Wien


27-05-2017 20:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Brystsvømmerne Josephine Kruse og Thea Blomsterberg konkurrerer i disse dage ved Vienna International Swim Meet og de fortæller her om stævnet.


I disse dage konkurrerer 14 EM Junior-svømmere og 8 EYOF-svømmere ved Vienna International Swim Meet, som agerer forberedelsesmoment for sommerens store juniormesterskaber. Stævnet i den østrigske hovedstad har budt på en masse flot svømning set med danske øjne på trods af den tunge træningsperiode, som både EM Junior-svømmerne og EYOF-svømmerne befinder sig i lige i øjeblikket. Der er ved at tegne sig et billede af, at de bedste danske juniorsvømmere er parate til at svømme stærkt om hhv. 1 og 2 måneder, hvilket bliver utrolig spændende at følge.

 

Blandt de deltagende EYOF-svømmere er brystspecialisterne og klubkammeraterne Josephine Kruse og Thea Blomsterberg, som er indehaverne af de danske juniorrekorder på hhv. 100 og 200 bryst. Begge har de deltaget i netop 100 og 200 meter bryst ved stævnet i Wien og de fortæller her om løbene:

 

- Jeg synes, at det er gået rigtig fint i forhold til den tunge træning, som jeg befundet mig i siden Danish Open tilbage i april. Min tid på 100 meter bryst er den hurtigste siden Danish Open og min tid på 200 meter bryst er det hurtigste jeg svømmet på distancen siden NM Junior i sommers, så jeg er meget tilfreds, fortæller Josephine.

 

- Jeg er meget positivt overrasket over min tid på 200 meter bryst. Den var meget hurtigere end jeg havde forventet, da jeg – ligesom Josephine – ligger i meget tung træning lige i øjeblikket, så jeg er meget glad for min tid, fortæller Thea.

 

Både Josephine og Thea har siden Danish Open arbejdet med forskellige løbsstrategiske og tekniske ting, for at optimere deres brystløb mest muligt frem mod EYOF i Ungarn i juli:

 

- Da jeg svømmede 200 bryst i de indledende heats her til morgen afprøvede jeg en ny taktik, men det fungerede ikke optimalt. I finalen her til aften ændrede jeg min taktik tilbage til den oprindelige plan og så blev løbet meget bedre, fortæller Josephine og fortsætter om gårsdagens 100-meter:

 

- Da jeg svømmede min100 bryst i går var den lidt anderledes end jeg normalt plejer. Jeg ligger som sagt i meget tung træning lige pt. og derfor har jeg ikke samme overskud til at trykke på vandet, som jeg normalt har når jeg svømmer 100 bryst.

 

- Jeg har igennem en længere periode har en dårlig vane med, at jeg løfter hovedet for tidlig i min brystsvømning, hvilket jeg har arbejdet en del på at få ændret. Derudover jeg har også arbejdet meget med at optimere min start og mit pull out, så der har været flere fokuspunkter ved dette stævne, fortæller Thea og uddyber:

 

- Josephine og jeg træner til daglig sammen i Sigma, men hvor min force indenfor brystsvømmning rent distancemæssigt er 200-meteren, så er Josephine bedre på 100-meteren. Mine programmer er designet efter at svømme hurtigt på en 200-meter, hvorimod Josephines programmer er mere sprintorienterede og rettet mod en 100-meter. Min teknik egner sig på sin vis bedre til en 200-meter, idet jeg på denne distance kan arbejde med en lavere frekvens.

 

Vienna International Swim Meet er som nævnt ovenfor en del af forberedelserne til EM Junior og EYOF senere på sommeren og konkurrencen i Wien har været en god oplevelse for begge Sigma-svømmere:

 

- Det har været rigtig godt at være afsted i Wien. Konkurrence har været god og så er det bare mega fedt at være afsted med både EM Junior- og EYOF-holdet. Vi hygger os alle sammen rigtig meget og jeg glæder mig skulle tilbringe endnu mere tid med holdet, afslutter Josephine.

 

- Vi har alle sammen hygget os rigtig meget og der er super god stemning over hele linjen. Det føles næsten som om, at man er hjemme i sin egen klub, afslutter Thea. 

 

Du kan finde alle resultater fra stævnet her.

 

Josephine Kruse og Thea Blomsterberg i Wien.

 

Se de seneste nyheder

17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.

 
07-06-2018 20:16:00

Fem danske NTC-svømmere deltager den næste håndfuld dage ved Mare Nostrum, hvor de krydser klinger med verdenseliten.

 
06-06-2018 20:43:00

Den 1. august 2018 starter Thomas Lund som cheftræner i VG17, der er startfælleskabet mellem Glostrup Svømmeklub og Svømmeklubben Vest Brøndby.