Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Ny dansk juniorrekord til Katrine Bukh Villesen i 200 medley


28-05-2017 21:00:00:
Af: Johanne Tolstrup

Sidste stævneafsnit blev i dag afviklet ved Vienna International Swim Meet og endnu en gang formåede Katrine Bukh Villesen at sætte ny dansk juniorrekord. Læs mere om de danske præstationer her.


Sidste finaleafsnit ved Vienna International Swim Meet blev her til aften afviklet og endnu en gang var der fart over feltet. De danske EM Junior-svømmere og EYOF-svømmere fortsatte de gode takter fra de foregående stævnedage og svømmede sig til både personlige rekorder, finalepladser og podieplaceringer. 

 

Aftenens helt store danske præstation stod Aalborg Svømmeklubs Katrine Bukh Villesen for, da hun formåede at sætte sin tredje danske juniorrekord ved stævnet i Wien. I finalen på kvindernes 200 meter medley slog den unge Aalborg-svømmer hånden i væggen i tiden 2.17.00, hvilket var mere end rigeligt til at sænke den tidligere rekord på distance. Katrine var selv indehaver af den tidligere rekord, som hun satte ved Danish Open for blot 2 måneder siden, men formåede altså her til aften at sænke rekorden yderligere med hele 89/100 af et sekund. Stort tillykke til Katrine!

 

Den danske trup vender nu næsen hjem mod Danmark igen, hvor de sidste forberedelser venter inden sommerens EM Junior og EYOF i hhv. juni og juli. EM Junior-holdet drager den 22. juni afsted til Netanya i Israel, som i år agerer værtsby for mesterskaberne. Her vil juniorsvømmerne have et 3 dages træningsophold forud for konkurrencen, der løber af stablen den 24. juni til den 3. juli. For de yngre juniorsvømmeres vedkommende går det løs ved EYOF en måned senere i den ungarske by Györ med konkurrencedage fra den 22. til den 30. juli.

 

SvømmeSport følger naturligvis begge hold ved mesterskaberne.  

 

Du kan finde alle resultater fra stævnet her. 

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.