Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Presssemeddelelse: Svømmesporten har indtaget Skole OL med manér


15-06-2017 16:00:00:
Af: Johanne Tolstrup

20 skoleklasser har gennem to dage dystet i tikamp i Århus Svømmestadion i forbindelse med Skole OL 2017. Læs om konkurrencen her!


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Svømmesporten har indtaget Skole OL med manér

 

To forrygende dage har udspillet sig på Århus Svømmestadion, hvor ti fjerde klasser og ti femteklasser fra hele landet har dystet i en tikamp i bassinet. Finalisterne har kvalificeret sig til Skole OL ved at deltage i Dansk Svømmeunions landsdækkende skoleaktivitet ’Klassen Svømmer Langt’, hvor mere 420 klasser, fra hele landet, deltog. 

 

 

Skole OL har været en oplevelse ud over det sædvanlige for deltagerne, som både har styrket deres færdigheder i vand og fællesskabet i klassen. Tikampen er bygget op om flere af Dansk Svømmeunions discipliner, eksempelvis svømning, livredning og vandpolo, som alle kun kan lykkedes, hvis eleverne arbejder godt sammen. 

  

- ”Det har været et helt forrygende arrangement. Rigtig godt tilrettelagt og nogle gode discipliner, som alle klassens elever kan være med til. Det har især været dejligt at se den støtte og kampgejst, de giver til hinanden uanset om, man er en erfaren eller mindre erfaren svømmer” Kate Andersen Bankager Skolen.

  

- ”Vi kommer meget gerne igen næste år. Det har været et rigtig dejligt arrangement som kan rumme alle niveauer af svømmere.” Jette Matthiesen, Stubbæk Skole

  

Særligt T-shirt stafetten vagte begejstring hos de deltagende elevere ved femteklassernes finaler onsdag den 14. juni. Bølgegangen gik højt og det var tydeligt at se kampgejsten hos eleverne. To elever fortæller her, hvad det bedste ved Skole OL er: 

- ”Det er helt klart at vinde! Ej det er er os meget fedt at komme ud af klasselokalet og lave noget andet. Især det at hele klassen kæmper sammen om en sejr og at alle hjælper hinanden.” Mads, Bankager Skolen.

  

- ”Board-race var mega fedt, det var lidt svært at vende boardet men det var rigtig sjovt…” Mathias, Mårslet Skole.

  

OL-hyldest på Ceres Park og Arena

De stolte vindere blev hyldet på podiet i Ceres Park og Arena, hvor vinderne i Skole OL’s øvrige discipliner, atletik, roning og bueskydning, også blev hyldet. OL-svømmer Daniel Skaaning uddelte svømmemedaljer til 1., 2. og 3. pladsen fra femte klasse. 

  

”Svømning til Skole OL har været en vildt god oplevelse! Fra det øjeblik jeg trådte ind i hallen var der ingen tvivl om, at ungerne havde det vildt sjovt i vandet. Der var stor begejstring blandt deltagerne til konkurrencerne, hvor de gav den hele armen både i bassinet og på kanten” – udtaler Daniel Skaaning, olympisk deltager i 2012 og 2016

  

Skole OL er en enestående begivenhed for skoleelever og deres lærere, som skaber rammen for fællesskab om idræt og hvor der kæmpes i bedste olympiske ånd. 

  

- ”Stemningen omkring Skole OL og de forskellige discipliner viser, at det var nogle meget velforberedte eleverne. De har forberedt sig på så alle tænkelige måder både i forhold til træning, men også med bannere, heppekor og kampgejst. det er så vigtigt når man stiller op til en sådan begivenhed.” – Forsætter Daniel Skaaning

  

- ”At overrække medaljer til eleverne på stadion sammen med resten af Skole OL-deltagerne, var en god oplevelse, da jeg kunne mærke at deltagerne fra de andre discipliner også nød at være til så stor en sportslig begivenhed. ’Nu vil jeg også til OL!’ fortalte en elev til mig. Jeg håber, at jeg kan være med til at starte nogle drømme hos nogle unger – om ikke andet starte en begejstring for at lære at svømme.”  - Slutter Daniel Skaaning af.

  

  

  

”Alle skal lære at svømme” – En fælles ambition

Dansk Svømmeunion og TrygFondens samarbejde om det fælles projekt ”Alle skal lære at svømme”, som har et særligt fokus på at styrke svømmeundervisningen i folkeskolen blandt andet i forbindelse med Skole OL og kvalifikationen her til med ”Klassen Svømmer Langt”. Projektet består yderligere af, at nytænke svømmeundervisningens rammer og indhold gennem forsøg med svømmeundervisning allerede på de yngste klassetrin, flere gange ugentligt i et mere intenst forløb, udendørs i havet ved stranden, i søen eller i havnebadet og hvor det svømmefaglige indhold i undervisningen udvikles. Læs mere om projektet på: www. Allesvoemmer.dk 

  

Vinderne af Klassen Svømmer Langt til Skole OL

  

Tirsdag den 13. juni 2017- Fjerde klasser 

1.    Pladsen – Skanderborg Real Skolen 

2.    Pladsen – Egholm Skole 

3.    Pladsen – Køge Private Realskole 

  

Onsdag den 14. juni 2017 – femte klasse 

1.    Pladsen – Bankagerskolen 

2.    Pladsen – Ådalsskolen 

3.    Pladsen – Køge Private Realskole 

  

Dansk Svømmeunion ønsker alle eleverne tillykke med deres deltagelse i Skole OL og håber, at de endnu flere klasser har lyst til at dyste om pladserne til til Skole OL via deltagelse i Klassen Svømmer Langt i 2018. Tak til frivillige og hjælpere ved stævnet samt Daniel Skaaning for at deltage. 

For yderligere information kan projektleder Tobias Marling kontaktes via e-mail: tm@svoem.dkeller mobil: 5166 3982. 

   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Anna Katrine Sand
Kommunikationsmedarbejder

Mobil: 2484 3136

www.svoem.org

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.