Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DM i havlivredning velafviklet på Bellevue Strand


19-08-2017 21:40:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Læs med her, hvor Ronnie Dalsgaard og Jens Tellram-Thrane evaluerer på dagens konkurrencer og se en masse fede billeder fra dagen.


I dag blev DM i havlivredning afviklet på Bellevue Strand, hvor der blev kæmpet om danmarksmesterskabet og medaljerne i flere forskellige discipliner samt om vinderpokalen. I den forbindelse har SvømmeSport blandt andre snakket med Ronnie Dalsgaard om dagens konkurrencer:

 

- Det er gået godt. Der var specielt rigtig mange børn med. Vi kom igennem alle løbene, og det virkede til, at alle havde en god oplevelse, så jeg synes, at det gik godt, fortæller han.

 

Udover erfarne livreddere på startlisten var flere klubber også stærkt repræsenteret, særligt med de yngre deltagere. Om den voksende interesse for livreddersporten udtaler Ronnie:

 

- Jeg er ret sikker på, at det er det største DM, vi har haft – målt på børn i hvert fald er det uden tvivl det største. Gladsaxe og Gentofte f.eks. stillede med rigtig mange børn, og så var der Maribo, der er en helt lille livredderklub og stillede med rigtig mange af deres små svømmere. Så generelt er der mange flere klubber, der deltager i forhold til for bare et par år siden. Før i tiden var det meget Københavns Livredderklub, Klampenborg og Nordkysten, og nu har det bredt sig ud til mange flere klubber rundt om i landet, så det er rigtig fedt.

 

En af de helt store sejre ved dagens konkurrencer gik til Gladsaxe, der vandt den eftertragtede vinderpokal:

 

- Den vandt Gladsaxe. Overlegent endda. De havde virkelig mange starter, og de gjorde det virkelig godt, så de fik vandrepokalen for den bedste klub.

 

Også Ronnie selv var i vandet og konkurrerede om mesterskabet i flere discipliner. Herunder Board Race, Surf Ski og Ocean Man – discipliner, som han alle vandt guld i. Han blev dog udfordret af nye konkurrenter fra Tyskland.

 

- Der var faktisk også tyskere med i år, så jeg blev slået af en tysker i to af løbene. De tog en del medaljer, så det var også meget sjovt. Det er første gang, at vi har haft tyskere med til udendørs DM.

 

Normalt kan man også finde både svenske og norske navne på startlisten, men da svenskerne selv afholdt deres mesterskab i dag, stillede de ikke til start på Bellevue Strand.

 

Tak til Ronnie Dalsgaard for kommentarerne. Udover Ronnie var også Jens Tellram-Thrane, stævneleder og medlem af Livreddersektionen, tilfreds med dagens stævne. Han udtaler følgende: 

 

Som repræsentant for Livreddersektionen var det en fornøjelse at opleve 150 glade deltagere på Bellevue Strand til DM havlivredning 2017. Livreddersporten er i stor udvikling. Rigtig mange nye livredningsklubber har meldt mange børn og unge til, ligesom flere Masters har fundet stor glæde ved at dyste i livredderdisciplinerne.

SLSC Klampenborg kan bryste sig af et vellykket arrangement i dejligt sommervejr. Årets samlede klubvinder blev GSC Gladsaxe. Klubben har modtaget den store flotte vandrepokal. Tak til alle for at gøre DM dagen festlig og tak til alle de frivillige for jeres fantastiske indsats.

 

Resultatlisterne ventes offentliggjort i morgen eller mandag, hvorefter de også vil være at finde på SvømmeSport, så husk at følge med her på siden.

 

Nedenfor finder du en række fede billeder fra dagen, taget af Jens Tellram-Thrane:

 

 

 

 

 

 

 
Tags: livredning

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.