Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
November
2018
Svømning
DM Åben klasse, Kortbane
DGI HUSET VEJLE
2
November
2018
Svømning
Herning Grand Prix 2018
Herning Svømmehal
8
November
2018
Svømning
DMJ, Kortbane
SVØMMESTADION DANMARK

EM-Junior langbane

 

Nordiske Junior Langbane

 

 

Tekst
Tekst


Om at lykkes som først svømmer og siden som træner


04-09-2017 13:12:23:
Af: Klaus Bach Christensen

Gentofte-træner, Anders Møller, ser tilbage på sommerens Nordiske Juniormesterskaber, hvor han for første gang var med som træner.


Efter de Danske Årgangsmesterskaber, som blev afholdt i Nørresundby, blev 26-årige Anders Møller udtaget som en del af det trænerteam, der efterfølgende skulle med til Nordiske Juniormesterskaber på Færøerne. Selvom Anders Møller tidligere har været nordisk juniormester på 200 meter fri, var det alligevel en spændt træner, som satte sig til rette i flyveren.

 

- Jeg sætter en enorm ære i at repræsentere Danmark, og da det var min første internationale udtagelse som træner, var jeg da spændt på, om svømmerne og jeg selv kunne lykkedes med at præstere, siger Anders Møller.

 

Under mesterskabet fungerede Anders Møller, sammen med det øvrige trænerteam, som gruppetrænere for et antal svømmere. Gruppetræneren har ansvaret for træningen af de tildelte svømmere, ligesom vedkommende i fællesskab med svømmerne skal evaluere deres præstationer.

 

Anders Møller træner dagligt de ældste årgangssvømmere i Gentofte Svømmeklub.

 

- Som gruppetræner havde jeg ansvaret for fire svømmere. Gentoftes egne to og to drenge fra Herlev Svømmeklub. Der, hvor jeg blev udfordret mest under stævnet, var, når jeg i samarbejde med de svømmere, som jeg ikke arbejder med til dagligt, skulle tackle modgang. NM Junior er meget koncentreret, så det gælder om hurtigt at få en god dialog og komme videre, så svømmeren får mulighed for at lave den gode præstation senere på dagen. Det var meget lærerigt, siger Anders Møller.

 

På grund af, at Nordiske Juniormesterskaber oftest afholdes på meget få dage, er det internationale mesterskab kendetegnet ved at være koncentreret. Derfor var der heller ikke meget tid til at prøve nye tekniske øvelser af.

 

- Turen var meget præget af faste rutiner og ikke meget nyt. Derfor var der ikke den store mulighed for at lære nye tekniske tiltag og deltaljer. Dette bruger jeg personligt de arrangementer, som tilbydes i løbet af sæsonen til. Et godt eksempel for mig er årgangstrænerseminaret. Til gengæld lærte jeg meget af at observere, tale og evaluere med de mere erfarne trænere, der var med på turen, fortæller Anders Møller.

 

Hvordan oplevede du sammenholdet blandt svømmere og trænere?

- I og med det er en ny gruppe internationale svømmere, var turen meget præget af udvikling. Der deltog både junior- og årgangssvømmere, og dette var tydeligt i starten af turen. Jeg føler, at gruppedynamikken blev meget bedre i løbet af den forlængede weekend. Jeg kendte i forvejen Thomas Stub fra min tid som svømmer i Esbjerg. De andre trænere vidste jeg hvem var, men jeg lærte dem først at kende under turen. Jeg synes dog, at hele gruppen komplementerede hinanden rigtig godt.

 

De seneste 15 år har den nuværende Gentofte-træner haft sin daglige gang i de danske svømmehaller. Han er derfor meget stolt af både at have lykkes som svømmer og nu som træner i forhold at hjælpe sine svømmere med at indfri deres personlige ambitioner. På trods af de mange år omkring bassinkanten var der alligevel en ting, som gjorde indtryk på Anders Møller under sommerens Nordiske Juniormesterskaber.

 

-  Alle trænere gør næsten alting på sin egen måde, men samtidig fungerede vi trænere super godt sammen på en landsholdsaktivitet som denne.

 

De deltagende svømmere og trænere til sommerens Nordiske Juniormesterskaber.

 

SvømmeSport takker Anders Møller for interviewet.Se de seneste nyheder

10-10-2018 14:00:00

Den nyoprettede stilling er for en person med stor sportsinteresse - gerne inden for svømmesporten.

 
08-09-2018 12:42:00

Tirsdag den 4. september gik Kennet Steiniche Kjeldsen meget pludseligt bort i en alder af blot 34 år.

 
06-09-2018 13:00:00

Nicolaj er pr. 1. september ansat som ny fysisk træner i Sportsafdelingen. 

 
06-09-2018 09:30:00

Nye ordninger pr. 1. januar 2019 er nu offentliggjort.

 
05-09-2018 13:00:00

Sælg Børnehjælpsdagens julelodder med god fortjeneste og uden økonomisk risiko.