Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2018
Svømning
Open Masters Swimming Championship of Latvia
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Madwave Cup of Riga
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Aarhus Open 2018
AGF

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Sigtekornet er rettet mod EM


13-10-2017 14:19:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Selvom Julie Kepp Jensen blot har været seniorsvømmer i få måneder, er kortbanesæsonens primære mål kvalifikation til EM Kortbane, som afholdes i Royal Arena.


Julie Kepp Jensen har indtil nu haft en travl svømmesæson med deltagelse i flere internationale mesterskaber. I sin sidste konkurrence som juniorsvømmer deltog hun i VM for juniorer, som blev afholdt i USA. Her præsterede hun at blive nummer fem på 50 meter fri, og endnu gang forbedrede hun sin danske juniorrekord på distancen. Når hun ikke er med landsholdet til internationale mesterskaber, træner hun i det daglige under Jon Langberg, som på mange måder godkender sin unge svømmers sæson indtil nu.

 

- Jeg er meget tilfreds med Julies udvikling gennem sæsonen. Vi besluttede efter VM Kortbane i december at starte forfra med hendes crawl, hvilket var en stor mundfuld. Det var også ret tydeligt på resultaterne i gennem foråret, hvor crawlløbene gik fra at være helt forfærdelige i starten af året, og sluttede med danske juniorrekorder ved både EM og VM Junior henover sommeren, siger Jon Langberg og fortsætter.

 

- Resultatmæssigt skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi havde håbet på lidt mere denne sommer. Julie er tre gange henover sommeren under 0.18 sekund fra at tage en international medalje, og 0.16 sekund for at tage guldet til EM Junior. Lidt stolpe ud, men ikke desto mindre præsterede hun at svømme personlige rekorder hver gang hun stod i en international finale, hvilket er det eneste, vi kan styre, og noget vi har arbejdet rigtig hårdt på at nå frem til de sidste par år.

 

Julie Kepp Jensen og Jon Langberg til VM Junior i Indianapolis, USA

Foto: Privatfoto

 

De mange internationale mesterskaber har, ifølge Jon Langberg, givet Julie Kepp Jensen mange nye erfaringer og muligheder for at præstere under stort pres. Hun har flere gange været til EM Junior, som efterhånden er blevet en tryg ramme for hende.

 

- Ved sommerens europamesterskab vandt hun en flot sølvmedalje, hvorimod vi fik at se i finalen til VM Junior, at niveauet lige er tand højere. Det gav en god læring, og forhåbentlig gav finaledeltagelsen god erfaring i forhold til seniorkarrieren, som hun nu er startet på, siger Jon Langberg og uddyber.

 

- Den største læring består i at øve sig i at håndtere forskellige situationer og ikke mindst de mange tanker, der opstår undervejs. En af de store oplevelser til VM Junior var eksempelvis, at hun svømmede 50 fri semifinale 19 minutter før 50 ryg finalen, hvilket krævede en meget udførlig plan for afsvømning, omklædning, optankning af energi, call-room og ikke mindst opvarmning.

 

I december går det løs til EM Kortbane, hvilket er et stort mål for sæsonen og det primære stævne for Julie Kepp Jensen denne kortbane sæson. Den unge seniorsvømmer kommer til at skulle klare kravene til EM i forholdsvis tung træning, når der i november afholdes DM Senior i Greve.

 

- Vi har bygget planen for kortbanesæsonen op omkring, at hun kvalificerer sig. Et internationalt stævne på hjemmebane er en unik mulighed for at få lov til at præstere under noget af det største pres, du kan møde med flere tusinde hjemmebanetilskuere. Målet er, at hun kommer til at svømme en eller flere semifinaler individuelt og kan bidrage til en god dansk 4 x 50 meter fri holdkap.

 

Selvom Julie Kepp Jensen har været inde i en flot udvikling og virkelig formået at forbedre sig, har makkerparret allerede øjnene rettet mod, hvad der fortsat skal arbejdes på for at rykke præstationen til det næste niveau.

 

- Vi arbejder meget på at udvikle hendes evne til at svømme den sidste halvdel af løbene, uden at gå på kompromis med hendes topfart. Et særligt fokus her i kortbanesæsonen bliver på detaljer som vendinger, starter og undervandsarbejde. Derudover skal Julie bare fokusere på at blive ved med at udvikle sig som svømmer både fysisk, teknisk og mentalt. Hun har en lang karriere foran sig, og vi holder derfor fast i ikke at prøve at forcere træningsmængden. I stedet forsøger vi at tage alle de rigtige langsigtede valg hen af vejen og sørge for at huske på, at svømning skal være sjovt.

 

SvømmeSport takker Jon Langberg for interviewet og ønsker Julie Kepp Jensen held og lykke til det kommende DM. Se de seneste nyheder

21-05-2018 08:36:42

Om mindre end en uge deltager EJM-truppen ved Glasgow International Swim Meet som en del af forberedelserne frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab i Helsinki. 

 
20-05-2018 10:41:00

Er du til Open Water eller bare en rigtig vandhund? Så kan du glæde dig over, at 240 danske steder kan byde badegæster velkommen med det velkendte Blå Flag.

 
20-05-2018 07:44:19

EJM-holdet skal deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af deres forberedelse frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab

 
19-05-2018 09:34:43

EJM nærmer sig med begyndende skridt, og i maj måneds sidste weekend drager EJM-holdet til Glasgow. 

 
18-05-2018 22:06:00

Jeanette Ottesen er igen at finde i svømmehallen, hvor hun med familiens opbakning håber at nå sit nye svømmemål.