Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-07-2019 14:15:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


EM-medaljevinder vil betale blod, sved og tårer for endnu en EM-oplevelse


24-12-2017 10:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Flere end 5.500 tilskuere overværede de sidste semifinaler og finaler til EM, og kulissen de skabte, vil i fremtiden stå soleklar for Emilie Beckmann.


For godt en uge siden var konkurrencebassinet i Royal Arena fyldt med flere af Europas bedste svømmere heriblandt flere danske, som fik det til at regne med danske medaljer den sidste konkurrencedag. En af medaljetagerne forrige søndag var Emilie Beckmann fra Tune IF/GTI/NTC, som vandt EM-bronze på 100 meter butterfly og EM-sølv i damernes 4x50 holdmedley.

 

- Det er stadig svært for mig at begribe, hvad der skete i sidste uge. Som jeg efterhånden har sagt et par gange, havde jeg solgt stævnet for en enkelt medalje eller to.

 

- Når jeg tænker tilbage kan jeg simpelthen ikke lade være med at smile. Sidste uge var det hidtidige højdepunkt i min karriere, og det er et minde, som jeg er sikker på, altid vil stå soleklart for mig, for stemningen i arenaen var intet mindre end fantastisk, siger Emilie Beckmann.

 

Og netop den store oplevelse det var at svømme EM på hjemmebane foran flere end 5.500 tilskuere søndag aften, sætter de mange træningstimer i bassinet og på kanten i form af dryland, udstræk mv. i perspektiv.

 

- De følelser, der løb igennem mig søndag, er nogle, jeg hellere end gerne vil betale blod, sved og tårer for, forklarer Emilie Beckmann.

 

Emilie Beckmann med sin sølvmedalje efter finalen i damernes 50 meter butterfly.

Foto: Patrick B. Kraemer

 

Efter Tune IF/GTI/NTC-svømmerens imponerende EM-resultater har flere journalister pointeret, at dette var Emilie Beckmanns endelige gennembrud. Hovedpersonen selv føler dog, at hun igennem de seneste sæsonener har været med, hvor hun gerne vil være.

 

- Spørger du de fleste journalister, har de ikke holdt sig tilbage med at kalde det mit endelige gennembrud, men jeg ser det mere som en proces. Gennem de sidste to år har jeg til alle internationale stævner fået lov til at svømme i finaleafsnittet enten individuelt eller som en del af vores holdkapper, hvilket har givet mig den nødvendige ro og rutine til at gå ud og nyde den her oplevelse fuldt ud. Om det er et gennembrud – måske? Men det har helt sikkert været en Emilie, der har suget alle positive vibes ud af Royal Arena.

 

Læs mere om Emilie Beckmanns sølvmedalje i 50 meter butterfly.

 

De mange indtryk fra Europamesterskabet har den danske butterflysvømmer endnu ikke rigtig nået at fordøje, da hendes hverdag indtraf kort efter den sidste medaljeceremoni i Royal Arena.

 

- Hverdagen indhentede mig allerede allerede mandag morgen, da det var tilbage på pinden på studiet. Men det har nu egentlig været meget sundt for mig, så jeg har beholdt begge ben på jorden, og derudover var det fantastisk at se hele min uni-klasse igen efter nogen sindssyge dage i Royal Arena.  

 

Læs mere om Emilie Beckmanns bronzemdalje på 100 meter butterfly.

 

Med videre i sin karriere og til den kommende langbanesæson håber den 20-årige svømmer at kunne tage flere ting med sig fra Europamesterskabet på hjemmebane.

 

- Jeg har helt sikkert fået mere rutine, mere ro og mere tro på egne evner! Og så har jeg fundet en ny opvarmningsdans, som jeg aboslut vil prøve at køre videre med til de næste stævner.

 

- Jeg vil rigtig gerne bibeholde det mindset, som jeg har haft gennem hele EM. Jeg har formået at beholde mit smil hele vejen og nyde den vilde oplevelse som hele Danmark gav os svømmere i Royal Arena.

 

Tak for interviewet - på SvømmeSport glæder vi os til fortsat at følge dig, Emilie Beckmann.Se de seneste nyheder

19-07-2019 14:15:00

Med Verdensmesterskaberne lige om hjørnet er der gerne stort fokus på verdensrekorder, for hvordan sættes sådan en egentligt? 

 
19-07-2019 09:25:00

Følg med når de danske svømmere kæmper for de røde og hvide farver ved VM i Gwangju den 21. til den 28. juli.

 
15-07-2019 18:00:00

Danmarksmesterskaberne på langbane 2019 bød på flere dage med spændende svømning og tætte opgør i et flot set-up i Helsingør Svømmehal.

 
15-07-2019 11:00:00

De danske juniorsvømmere leverede rigtig gode præstationer ved weekendens Nordiske Mesterskab for junior- og årgangssvømmere i DGI Huset Vejle.

 
14-07-2019 20:00:00

Det allersidste afsnit ved dette års DM på langbane i Helsingør Svømmehal er netop afviklet, og der var helt til sidste minut en fantastisk stemning og masser af flot svømning.