Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Historiens største Årgangssamling afholdt i Esbjerg


28-12-2017 18:36:00:
Af: Klaus Bach Christensen

H2Odense-træner, Nicolaj Degn Andersen, udviklede sine faglige kompetencer under Årgangssamlingen, hvor mere end 100 svømmere og trænere deltog.


Tilbage i november, nærmere bestemt den 24.-26. november, blev der afholdt Årgangssamling i Svømmestadion Danmark i Esbjerg. Samlingen er blevet til i et samarbejde mellem de fire regionsudvalg i Danmarks Svømmeunion; Region Nordsjælland, Region Sydsjælland, Region Syddanmark og Region Midtjylland samt Sportsafdelingen og en gruppe årgangstrænere. Samlingen blev støttet økonomisk af de fire nævnte regioner samt Udviklingspuljen i Dansk Svømmeunion.

 

Læs her Årgangssamlingens optaktshistorie.

 

I samlingen deltog i alt 81 svømmere og 29 trænere, hvilket gjorde samlingen til den største Årgangssamling nogensinde. En af de trænere som deltog, var Nicolai Degn Andersen fra H20dense, og han fortæller.

 

- Personligt fik jeg rigtig meget ud af sparre med de andre trænere på kanten – både de erfarne og nye. Det er altid interessant for mig at høre, hvordan man arbejder andre steder og få lov at dele sine egne tanker. Det giver mig noget nyt, hver gang jeg skal forklare det, som jeg implicit gør i hverdagen.

 

- Jeg synes klart det bedste rent fagligt, var da Mads Bjørn kom forbi og delte sine tanker og metodikker med os trænere og svømmerne. Det samme hører jeg fra svømmerne, som var enormt glade for, at Daniel Skaaning var forbi og fortælle om livet som svømmer, og da han var med i svømmehallen efterfølgende. Jeg vil også gerne rose de ansvarlige trænere for at udnytte de øvrige træneres kompetencer ift. landtræning og i formidlingen under vandtræningerne.

 

Nicolai Degn Andersen fortæller om sin oplevelse til Årgangsamlingen i Esbjerg.

Foto: Privatfoto

 

Selvom H2Odense-træneren er yderst tilfreds med indholdet og udbyttet af Årgangssamlingen, håber han, at der under den næste samling kommer et endnu større fokus på teknik.

 

- Jeg håber på næste samling, at der vil komme endnu mere fokus på at give svømmerne noget teknisk med hjem. Samlingen giver en unik mulighed for at skabe nogle refleksioner hos svømmerne, som de ikke nødvendigvis ville gøre sig med samme træning i hverdagen, siger Nicolai Degn Andersen.

 

SvømmeSport takker for interviewet og vil i samme omgang henvise til denne artikel (klik her), hvor H2Odense har lavet en kort optakt til og evaluering af Årgangssamlingen.

 

Klik her for at se en liste over, hvilke svømmere, som var udtaget og deltog i Årgangssamlingen 2017.Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.