Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
December
2018
Svømning
DM-H 3. division
Viborg Svømmehal
14
December
2018
Svømning
DM-H Finale Åben Turnering
Gribskov Svømmehal
14
December
2018
Svømning
DM-H 1. Division
Birkerød Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Danskere rykker tættere på den europæiske elite


28-08-2018 17:43:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Landsholdstræner for åbent vand-svømning, Thomas Stub, glæder sig over dansk fremgang ved LEN Europa Cup. 


I weekenden var der stor aktivitet på pladsen foran Den Sorte Diamant, da der lørdag blev afholdt både LEN Europa Cup, TrygFonden Christiansborg Rundt samt KRÜGER Stafetten. Ved det femte af i alt seks afsnit stillede seks danske åbent vand-svømmere til start, og deres præstationer imponerer landsholdstræner for åbent vand-svømning, Thomas Stub.

 

- De seneste år har der tegnet sig et tydeligt billede af, at de udøvere, vi har med, udvikler sig. De nærmer sig skridt for skridt Europas elite, selvom der fortsat er et stykke til, at danskerne kan kæmpe med om podieplaceringerne.

 

Åbent vand-svømmer, Peter Mandrup Madsen fra AGF Svømning, viste sidste år vejen, da han formåede at svømme med feltet hele vejen til mål. I år kunne den efterhånden erfarne Open Water-svømmer dog ikke følge favoritfeltet på sidste omgang, hvilket skyldes et højere niveau.

 

- Feltet var betydeligt stærkere i år, end det var sidste år, hvor der også blev svømmet i et mere roligt tempo. I år deltog blandt andet sommerens europamester Kristóf Rasovszky samt en håndfuld andre fra Europas absolutte top, så jeg er stadig meget tilfreds med, at Peter (red. Peter Mandrup Madsen) følger så flot med, siger Thomas Stub.

 

Seks danske svømmere stillede til start ved weekendens afsnit af LEN Europa Cup 2018.
Foto: Klaus Bach Christensen.

 

Mens flere profiler hoppede i de københavnske kanaler på herresiden, var der færre deltagende profiler på kvindesiden. Her var der, ifølge landsholdstræneren, ikke den store tvivl om, hvem der ville vinde og tage sig af de øvrige podieplaceringer. Thomas Stub ser dog Lærke Toft Rudbys (JGI/A6) sjetteplads som et tegn på, at også hun løftede sit niveau ved weekendens internationale stævne.

 

Læs også: Europæisk stjernestøv i Københavns kanaler.

 

Med visheden om, at der fortsat mangler lidt for at kunne blande sig blandt den absolutte europæiske top, var det primære mål for de unge, deltagende svømmere da også at høste erfaring, hvilket lykkes, da flere af svømmerne længe fulgte favoritfelterne.

 

- Vi havde landets bedste åbent vand-svømmere i aktion, og jeg håber, at de fik fornemmelsen af, hvad de mangler, hvis de skal være med blandt de bedste i Europa. Vil man være med på det niveau, er det ikke nok at være den bedste i Danmark, man skal simpelthen kunne noget yderligere, siger Thomas Stub og uddyber.

 

- Det gennemførte arrangement i København var virkelig en god mulighed for at teste niveauet af mod de bedste og mærke på egen krop, hvad der skal til for at være med, når løbet skal afgøres.

 

De danske landsholdssvømmere i åbent vand skal i den kommende weekend i aktion igen. 12 svømmere rejser til Frankrig, hvor de skal deltage i et fransk Open Water-event i stedet for Nordiske Mesterskaber, hvor konkurrencen de seneste år har været for lille. De seks LEN Europa Cup-svømmere suppleres af yderligere seks svømmere.

 

SvømmeSport takker Thomas Stub for interviewet og ønsker landsholdssvømmerne et godt stævne i Frankrig. Se de seneste nyheder

10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.

 
08-12-2018 12:33:00

Første dag blev udfordrende for det danske hold, som dog plantede et håb ved at afslutte med bronze i Team Event.
 

 
06-12-2018 22:00:00

Navnet er Svømmetider og det nye system erstatter Octo Open og Octo Statistik pr. 1. januar 2019.

 
05-12-2018 12:36:00

Fredag morgen begynder NM/NM Junior i den finske by Oulu, hvor Danmark vil være repræsenteret af 27 svømmere.
 

 
28-11-2018 13:10:00

Positive tilbagemeldinger på Diplomtræneruddannelsens første modul.