Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
05-12-2019 20:35:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

6
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Danske mesterskaber i Open Water for juniorer, hold og masters


13-08-2019 11:05:00:
Af: Nora Thomsen

Jels Sø bliver omdrejningspunktet for flere spændende DM-aktiviteter lørdag den 17. august.
 


For anden gang afholder Dansk Svømmeunion DM i Open Water i Jels Sø. Og også denne gang vil programmet byde på mesterskaber i flere kategorier, således der bliver flere spændende konkurrencer at følge for de fremmødte.

Program
Programmet indledes med DM Junior i Open Water på distancen 7,5 km klokken 10.40. 
Masters svømmerne bydes herefter på DM i Open Water på distancen 2,5 km.
Her sendes herrerne afsted klokken 14.00 og damerne klokken 14.05.
Dagens sidste aktivitet – DM i Open Water for hold – har start klokken 15.00.

Spændende konkurrencer for juniorer indleder DM-dagen i Open Water
Henholdsvis fire drenge og seks piger kæmper om placeringerne ved lørdagens DM Junior i Open Water på 7,5 km distancen.
Favoritten i drengenes konkurrence er Frederik Bojesen (A6), som netop er hjemvendt fra EM Junior i Prag, hvor han sammen med fire andre udviklingslandsholds-svømmere repræsenterede Danmark. Her svømmede Frederik sig til det bedste danske resultat nogensinde til EM Junior i Open Water med en placering som nummer otte.

På pigesiden er der flere, der er i spil til favoritpladsen. Anna Brendstrup (A6) der også deltog ved EM Junior i Prag, vil på lørdag få hård konkurrence af andre udviklingslandsholds-svømmere. Helena Hvid Hansen (Helsingør Svømmeklub) vandt sidste weekend Open Water stævnet Amager Open Water på 5 km distancen. Også svømmeren Helena Berg Wenk (Roskilde Svømning) vil være i spil til det danske mesterskab, selvom hun på det seneste ikke har deltaget i så mange stævner på grund af ankel-problemer.
Som altid i Open Water konkurrencer er intet afgjort på forhånd. Meget kan ske undervejs, og det bliver helt sikkert spændende at følge de seje juniorsvømmere i lørdagens danske mesterskaber.

Stærke masters svømmere klar til kamp om mesterskabstitler
På deltagerlisten til DM Masters fremgår mange velkendte navne indenfor masters-svømning. Her er kategorierne inddelt i de officielle fem års aldersgrupperinger. Her forventes der ikke mindst et spændende løb i Herrernes gruppe D.

DM i open water for hold
Til de danske mesterskaber for hold bliver det spændende at se, om deltagerne fra åbent vand svømmeklubben Copenwater kan bruge deres store erfaring i åbent vand-svømning til at vinde mesterskabet. Klubben vil uden tvivl få hård konkurrence fra nogle mere traditionelle ”indendørs” klubber som Nord og Aarhus Swim.
I disse hold-mesterskaber består hvert hold af fire svømmere (to af hvert køn). Alle fire svømmere skal tilbagelægge en distance på 950 meter.

Aflysning af DM Senior i Open Water
Oprindeligt skulle lørdagens program også byde på DM Senior i Open Water på 10 km distancen. Disse mesterskaber er imidlertid aflyst på grund af for få tilmeldinger.

Kig gerne forbi og vær’ med til at heppe de seje svømmere afsted. Adressen er:
Jels Søbad, Søvej 5A, 6630 Rødding.


Er der ikke mulighed for at følge konkurrencerne live i Jels, kan deltagerne også følges via GPS. Link hertil fremgår af eventsiden på Sportstiming. 

Se de seneste nyheder

06-12-2019 11:41:00

Danmarks svømmere svømmer videre på EM-succes.

 
05-12-2019 20:35:00

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften i Glasgow.

 
05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.

 
04-12-2019 21:00:00

Danske svømmere gjorde sig flot bemærket ved NM og NM Junior i weekenden.