Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Konference: Fitnessdoping og folkesundhed


15-10-2019 08:00:00:
Af: Nora Thomsen

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.


Præstationspres og kropsidealer er i høj grad på spil, når det gælder de unges hverdagsliv og trivsel i dag. I bestræbelserne på at leve op til forventninger til kroppen, kan fitnessdoping blive en metode til at opnå bestemte kropsidealer. 

Anti Doping Danmark inviterer den 24.-25. oktober 2019 til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’, der går tæt på nogle af de aspekter, der er i spil blandt unge, når det gælder krop, træning og sundhed. 

Konferencen vil belyse, hvad kropsidealer betyder for unges trivsel, der præsenteres flere eksempler på forebyggende indsatser og viden om, hvad der sker, hvis fitnessdoping bliver en del af træningen, og der bliver brug for behandling.

Konferencen henvender sig til såvel forskere som praktikere, der kommer i kontakt med unge eller voksne i sammenhænge, hvor krop og dopingstoffer er i spil. Det kan være tværprofessionelle i kommunernes ungeindsatser, f.eks. rusmiddelkonsulenter, SSP, PPR og sundhedsplejersker, lærere, men også idrætsledere, læger og andre, der kommer i kontakt med potentielle brugere eller misbrugere af fitnessdoping.

Temaerne for konkurrencen er:

  • Unge, kropsidealer, præstation og trivsel
  • Forebyggelse af dopingbrug
  • Fitnesskultur 
  • Anabole steroider og lignende stoffer 
  • Intervention – teori og praksis
  • Misbrug og afhængighed
  • Behandling af misbrug
  • Efterretning og samarbejde mellem myndigheder


Prisen for at deltage i de to dages konference er 1.500 kroner, inkl. forplejning. Konferencen finder sted på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. 

Tilmelding senest lørdag den 19. oktober.

Se hele programmet og tilmeld dig konferencen

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.