Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Tobias Bjerg kåret som BESTSELLERs Olympiske Håb 2019


05-01-2020 12:50:00:
Af: Nora Thomsen

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften. 


For 11. gang kunne BESTSELLER indlemme endnu en atlet i rækken af talentfulde unge og lovende talenter lørdag aften, da prisen BESTSELLERs Olympiske Håb skulle overrækkes. Og spændingen var stor. Ikke mindst i svømmekredse, hvor der var store forhåbninger og krydsede fingre for én af de i alt tre nominerede – svømmeren Tobias Bjerg. De to øvrige nominerede var bestemt hårde konkurrenter til den flotte pris. Der var her tale om Nicolai Højgaard (golf) og Holger Rune (tennis).

Derfor var det da også en stor forløsning, da navnet Tobias Bjerg lød fra scenen ud over hele Jyske Bank BOXEN, og en overrasket og storsmilende svømmer fra AGF Svømning/NTC kunne tage turen op på scenen for at modtage det fysiske bevis på prisen – et indrammet diplom fra BESTSELLER samt en Sport 2019 statuette. 

Et stort øjeblik for Tobias Bjerg og for alle os, der har et hjerte, der banker ekstra meget for svømning.

 


Svømmetøjet var skiftet ud med en flot habit og butterfly lørdag aften ved Sport 2019. Foto: Dansk Svømmeunion. 

 

Oven på hædren lørdag aften beskrev Tobias øjeblikket, hvor han hørte sit navn råbt op fra scenen:

- Jeg anede intet om at jeg skulle få prisen i aften. Så jeg fik myrekryb og rystede over hele kroppen. Det var helt vildt. Jeg blev bare så glad.

Om glæden ved at modtage prisen uddybede Tobias:

- Jeg føler, at det er en stor anerkendelse og et kæmpe skulderklap til mig for hverdagens mange træningstimer. Og det er en bekræftelse af, at det, som for mig har været og er en stor drøm, rent faktisk har mulighed for at føres ud i livet. Det behøver ikke kun at være en drøm. Dét, at andre tror på mig, det giver mig bare så meget ekstra drive både i forhold til OL i 2020, men bestemt også i forhold til OL i 2024.
 

Med den fine anerkendelse følger 100.000 kroner inklusive et tøjsponsorat på 25.000 kroner. Støtten skal, som det lyder i definitionen, hjælpe vinderen på vejen mod at opfylde sine olympiske drømme.

På spørgsmålet om, hvad Tobias mon kunne finde på at bruge nogle af pengene på, kom det prompte:

- Jeg har en bil, hvilket er en nødvendighed for mig i min hverdag, da der er langt at køre til træning. Den bil skal der helt sikkert betales af på nu. Det bliver rigtig godt. Og så skal jeg nok også bruge lidt penge på nogle andre ting, tænker jeg. Men det har jeg jo slet ikke nået at tænke over endnu.  


BESTSELLER uddeler prisen som en del af det olympiske samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen tidligere vindere af prisen

Tidligere vindere inkluderer blandt andet svømmerne Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen. Hertil også andre store medaljetagere som Sara Slott Petersen (atletik), Viktor Axelsen (badminton) og Daniel Wagner Jørgensen (para-atletik). 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.