Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Verdensmester i militær femkamp og kystlivredder bliver assisterende træner på NTC


13-01-2020 09:40:00:
Af: Nora Thomsen

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 


Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion har i efteråret været på udkig efter en assistent til træningen på det Nationale Træningscenter/NTC.
I den forbindelse har fokus været på en kandidat med en ”atletprofil” fra den internationale eliteidræt.    


Det er derfor med glæde at Sportsafdelingen kan afsløre, at der er indgået en aftale med Sara Almholt Hjalager om at assistere ved træningen på NTC.

Sara er uddannet cand.scient. i idræt fra Aarhus Universitet og ansat på deltid i Danmarks Idrætsforbunds soldaterprojekt samt som konsulent i Dansk Militært Idrætsforbund.


Sara har en indgående egen-erfaring fra den internationale eliteidræt blandt andet som deltager ved otte verdensmesterskaber i militær femkamp. Dertil har hun erfaring som svømme- og løbetræner samt som flerårig kystlivredder under TrygFonden Kystlivredning.


Sara som svømmetræner side om side med australske Martin Roberts (tidligere OL-svømmer).
Foto: Anders V. Fridberg.

 
Mange timer har Sara tilbragt i løbeskoene. Den store træningsindsats har da også resulteret i deltagelse ved otte verdensmesterskaber - herunder med opnåelse af mesterskabstitlen ved ét af disse otte. Private fotos.

Hos svømmerne på NTC er der glæde over at trænerteamet udvides yderligere med stærke kompetencer.


- Sara er en rigtig god tilføjelse til trænerteamet på NTC. Hun har nogle helt andre kompetencer end de nuværende trænere, og ligeledes er hun meget erfaren indenfor præstation og det pres, som opstår op til og under konkurrence. Jeg synes, det fungerer rigtig godt at få nogle nye øjne på træningen, og så er det dejligt at få en kvinde med på kanten, udtaler NTC-svømmeren Signe Bro (Triton Ballerup).

 

For 30-årige Sara er det også en ny og spændende udfordring, der tages fat:
 

- Jeg glæder mig utroligt meget til at arbejde sammen med svømmerne og især i den kommende periode med en OL-kvalifikation på spil. Med otte verdensmesterskaber i bagagen vil jeg kunne bruge mine erfaringer til at give svømmerne den bedst mulige støtte i, hvordan de præsterer bedst muligt når det gælder - ikke kun fysisk, men også mentalt. De har allerede taget rigtig godt imod mig, og jeg ser frem til at lære dem endnu bedre at kende, lyder det fra Sara Almholt Hjalager.


Om NTC
NTC er en integreret del af dansk svømmesports arbejde med international high performance, og samarbejder som sådan med alle relevante partnere. NTC er ikke et landshold. Det er et Team Danmark støttet træningsmiljø for de svømmere som opfylder NTC's formål og kriterier, og som kan bidrage positivt til et godt og internationalt orienteret træningsmiljø.


I alt 11 svømmere træner på NTC. Ni svømmere med alle deres ugentlige træningspas og to svømmere tilknyttet i individuelt aftalt omfang.

 

Sara Almholt Hjalager begyndte på NTC ved årets start og indgår nu i teamet omkring svømmerne sammen med gruppetrænerne Jon Langberg og Mick Steen Nielsen, assistent Mark Vogel samt Team Danmarks eksperter. Landstræner Stefan Hansen er den overordnet ansvarlige for det samlede NTC-program.

Læs mere om NTC her. 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.