Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

8
Maj
2021
Svømning - Svømmetider
MIDT-VEST CUP IV, Skive

Kulturcenter Limfjord, Skive Badeland

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


COVID 19 (corona): Dansk Svømmeunion bakker op om regeringens tiltag


12-03-2020 11:30:00:
Af: Nora Thomsen

På linje med DIF vil også unionen følge regeringens anvisninger og lukker derfor ned for aktiviteter i de kommende to uger.


Vi står nu i en helt ny situation med statsminister Mette Frederiksens udmeldinger onsdag aften. Danmarks Idrætsforbund (DIF) har meldt ud, at det nu er vigtigt at vi alle i idrættens verden bakker op om og følger de krav og anbefalinger, som myndighederne har meldt ud. Dansk Svømmeunion læner sig 100 procent op ad såvel regeringens som DIFs anbefalinger.

- Det er for os alle en ny og vanskelig situation vi befinder os i. Det er dog vigtigt at huske på, at det her grundlæggende handler om at redde menneskeliv ved at vi passer på os selv og hinanden. Set med de briller er der ingen vaklen i Dansk Svømmeunion. Vi lytter til myndighederne og vi lukker ned for planlagte aktiviteter de kommende to uger, udtaler Morten Hinnerup, konstitueret direktør i Dansk Svømmeunion.

Forskelligartede aktiviteter vil blive ramt
Noget af det, som mange for øjeblikket har fokus på, er Danish Open/DMJ. Denne event aflyses.
Vi ved, at det sætter mange tanker og bekymringer i gang. Her må vi blot understrege, at vi er i tæt kontakt med såvel FINA, Danmarks Olympiske Komité (DIF) og Team Danmark for at danske svømmere vil få mulighed for at kvalificere sig til sæsonens internationale mesterskaber – her ikke mindst OL.


Vi kan også allerede nu meddele, at DM i bassinlivredning i Odense den 4. april bliver aflyst, velvidende at vi da er lidt længere ude i fremtiden end de to uger, som regeringen p.t. har fokus på. Det gør vi af hensyn til atleternes mulighed for at forberede sig til stævnet, som vil blive påvirket af de kommende ugers tiltag, hvor træning ikke vil være en mulighed. 

Alt kursusaktivitet i regi af Dansk Svømmeunion er aflyst i ugerne 12 og 13.

Appel til medlemsklubber om at følge regeringens og DIFs anvisninger
Ovennævnte anvisninger er målrettet hele det danske samfund, således naturligvis også medlemsklubber i Dansk Svømmeunion. Ligesom vi vil bakke op om de nye tiltag opfordrer vi kraftigt vores medlemsklubber til at gøre det samme.

Hvor kan jeg hente svar på mine spørgsmål rettet til Dansk Svømmeunion?
Der sidder helt sikkert mange mennesker med opfølgende spørgsmål til ovenstående udmelding. Vi henstiller til, at I sender jeres konkrete spørgsmål til en i Dansk Svømmeunion nyoprettet mail særligt målrettet dette emne: corona@svoem.dk

Vi vil samle alle spørgsmål og forholde os til dem løbende i en nedsat arbejdsgruppe. Vi vil herefter samle op på spørgsmålene og besvare de mest stillede spørgsmål i nyheder på Dansk Svømmeunions hjemmeside. Så hold øje med Dansk Svømmeunions særlige web-underside: https://www.svoem.org/Aktuelt/Corona/

 

Fremover vil nyheder, der vedrører COVID 19 (corona) kun blive lagt på unionens hjemmeside og ikke være at finde her på SvømmeSport. Husk således at følge med på: https://www.svoem.org/Aktuelt/Corona/

 

Vi arbejder på højtryk med at skabe overblik og finde løsninger og henstiller til, at alle medlemsklubber har forståelse for, at vi kommunikerer så hurtigt vi kan, men at nogle udfordringer ikke kan besvares uden tid til dialog med diverse samarbejdspartnere i idrættens verden.

Pressemeddelelse udsendt af Danmarks Idrætsforbund.

Dansk Svømmeunion

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.