Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Oktober
2021
24
Oktober
2021

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DM Kortbane afholdes i tråd med alle retningslinjer


13-12-2020 15:43:59:
Af: Klaus Bach Christensen

Dialog med flere offentlige instanser har sikret et sundhedsforsvarligt DM-setup.


Landets bedste svømmere skal for første gang i et år konkurrere, når danmarksmesterskaberne på kortbane begynder i morgen. Det er dog alt andet end et velkendt DM, der venter svømmerne, de deltagende klubber og svømmeinteresserede. Med udgangspunkt i Kulturministeriets retningslinjer for idræts- og foreningslivet har vi sammen med vores lokalarrangør Helsingør Svømmeklub vendt samtlige scenarier for at sikre svømmernes sundhed, så de trygt og forsvarligt kan deltage i årets DM Kortbane.

 

Professionel sport og professionelle atleter defineres af Kulturministeriet som værende udøvere, der konkurrerer på det øverste nationale konkurrenceniveau i Danmark. I svømning er det altså DM-kvalificerede svømmere med seniorkravtider.

 

Vores svømmeres sundhed har altid højeste prioritet. Derfor har vi forelagt Styrelsen for Patientsikkerhed danmarksmesterskabets sportslige setup samt dets rammer. Styrelsen har bekræftet, at forholdsreglerne i svømmehallen (afstande, grupperinger, rengøring m.v.) ikke giver grundlag for forøget smitterisiko. Sammen med ledelsen i Helsingør Svømmeklub har vi ligeledes været i dialog med Helsingør Svømmehal, Danmarks Idrætsforbund, Helsingør Kommune og Nordsjællands Politi.

 

Svømmerne holdes adskilt hele tiden

For det første afholdes først DM for damer (14.-17. december) og så for herrer (18.-21. december). For både damer og herrer gælder, at en lang række separate stævneafsnit hele tiden holder svømmerne adskilte, så der kun er en gruppe på højst 30 personer i svømmehallen ad gangen.

 

Den enkelte gruppes flow er ensrettet, så svømmerne kommer ikke tilbage til steder, hvor de tidligere har opholdt sig. Alle steder de kommer forbi bliver hurtigt rengjort i overensstemmelse med myndighedernes krav og retningslinjer for rengøring.

 

Svømmernes flow i detaljer:

  • Ved ankomst lukkes svømmerne ind i et særligt opsamlingsområde, hvor navne tjekkes og det kontrolleres, at det er de korrekte svømmere, der er ankommet til stævneafsnittet. Svømmerne skal bære mundbind, indtil de er kommet ind i omklædningsrummet.
  • Den samlede gruppe sendes ind i et omklædningsrum for omklædning og skift til konkurrencedragt.
  • Svømmerne lukkes ind i svømmehallen, når den forrige gruppe har forladt svømmehallen, og kontaktflader af rengjort. Her får svømmerne cirka 25 minutter til individuel klargøring til deres løb. Herefter et antal heats med op til seks svømmere i hvert heat, til alle svømmere har konkurreret. Svømmerne har under hele opholdet i svømmehallen deres eget afmærkede område, hvor de skal opholde sig, således afstandskrav overholdes hele tiden.
  • Efterhånden, som svømmerne afslutter deres løb, vil de få adgang til et omklædningsrum (ikke det samme som tidligere), og derigennem forlade svømmehallen som en gruppe. Svømmerne skal bære mundbind, inden de forlader omklædningsrummet.
  • Efter omklædning forlades bygningen og svømmerne afhentes.

 

Det sker efter svømmerne forlader Helsingør Svømmehal

Hver svømmer har kun mulighed for at deltage i et løb pr. dag. Det betyder, at svømmerne efter at have konkurreret hurtigt skal videre – enten hjem eller til Comwell Borupgaard. Hotellernes brancheorganisation har givet Comwell Borupgaard – efter dialog med Nordsjællands Politi – mulighed for at holde åbent i DM-dagene. På hotellet vil alt ophold og bespisning foregå efter samme principper som i svømmehallen. Det betyder, at sikkerheden samt krav om afstand og mundbind skal overholdes, og bespisning for svømmerne vil foregå isoleret fra de øvrige hold, og indtagelse af forplejning skal foregå på værelserne eller gruppeopdelt i et af hotellets mødelokaler. Holdenes deltagere skal desuden under hele eventet isolere sig fra deltagere fra øvrige hold og fra lokalbefolkningen i Helsingør.

 

Det understreges at shoppingture og anden færdsel i områder med mange mennesker på det kraftigste frarådes. Svømmere, der kommer langvejs fra, vil derfor leve i en form for boble, idet de kun er i Helsingør Svømmehal for at konkurrere og efterfølgende opholder sig på deres eget hotelværelse – i kort afstand fra svømmehallen.

 

Svømmere, der bor i lokalområdet, vil efter at have konkurreret blive eskorteret hjem, hvor de vil opholde sig til deres eventuelle næste konkurrence. De opfordres ligeledes til at isolere sig under eventen. Alle deltagere til danmarksmesterskabet vil dermed have minimal kontakt med omverdenen.

 

Foruden at opdele mesterskabet for henholdsvis damer og herrer har vi også valgt at gøre yderligere tiltag. Blandt andet vil der være forskellig officialbemanding til de to mesterskaber, ligesom trænerne ikke vil have mulighed for at overvære mesterskabet i svømmehallen.

 

DM på kortbane for damer starter i morgen klokken 09.30. Danmarksmesterskabet kan alle dage livestreames direkte via LiveTiming.
Tags: DM-K 2020

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.