Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
03-06-2019 16:30:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Juni
2019
21
Juni
2019
Svømning
Sommerstævne
Kildeskovshallen

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Herlig beretning fra Open Water-stævnet i Aarhus


12-06-2013 12:13:34:
Af: Anna Birkbak

Ellen Garne fortæller om placering af chippen, ”grøntsager i vandet”, en bøje på afveje og rigtig god stemning.


I lørdags, den 8. juni, afholdt SVØM i samarbejde med Lyseng Svømmeklub og aarhus 1990 Triathlon et anderledes Open Water-stævne kaldet Swim by the Sculpture. Vi har skrevet nogle få nyheder om det her på siden, som du kan læse i Nyhedsarkivet.

 

I forbindelse med stævnet har vi modtaget en fin, lille deltagerberetning fra Ellen Garne. Du kan læse om dagen og løbet herunder:

 

"De kan noget med kultur i Aarhus. Aros, Musikhuset, festugen… og meget, meget mere. Kultur der udfordrer, glæder, forundrer og inspirerer. I 2009 kom endnu et skud på den aarhusianske kulturstamme: Sculpture by the Sea, hvor kunstnere fra hele verden udstiller værker på den godt 2 km lange kysttrækning mellem Tangkrogen mod nord og Ballehage mod syd. Endnu en kulturoplevelse, sjællændere burde unde sig selv en tur til Aarhus for at opleve.

 

Strækningen mellem Ballehage og Tangkrogen er det sted, de fleste svøm-ud-entusiastiske aarhusianere vælger som hjemmebane. Så hvad er mere nærliggende end at arrangere en svømmebegivenhed lige præcis, når strækningen er dekoreret med kunst? At arrangere en svømmebegivenhed kræver mere end en god ide, men med ildsjæle fra Lyseng Svømmeklub, Aarhus 1900 Triathlon og Dansk Svømmeunion lykkedes det at få Swim by the Scuplture organiseret og afviklet i fin stil.

 

 

Ved Tangkrogen i Aarhus blev svømmerne taget imod på sædvanlig, velorganiseret og munter SVØM-vis. Så blev der klædt om i teltet og diskuteret det bedste sted at placere chippen. På håndleddet eller anklen? Over, under eller helt væk fra våddragten? Om chippen sidder på håndled eller ankel er ikke så væsentligt, men skal den blive siddende uden at genere. Når der svømmes tæt, eller hvis der er masser af ”grøntsager” i vandet, skal chippen spændes fast så langt inde under våddragten, at mindst en centimeter våddragt sidder stramt om huden udenfor chippen. Dvs. chippen skal gemmes godt væk og holdes sikkert på plads af neopren. Nogle ting lærer man på den sure måde, men ved Swim by the Sculpture var der både god plads og næsten grøntsagsløst, klart vand, så alle chips sad vist fast hele vejen, uanset hvordan de var sat på.

 

I god tid før start blev deltagerne kørt til Tangkrogen i bus (fin service, tak!), hvilket gav lejlighed til at falde i snak og udveksle erfaringer med andre svømmefæller end dem, man sædvanligvis svømmer ud med. Ved Ballehage var der god stemning imens heatene blev sat i gang, et efter et. Og så lå vi derude. Og svømmede. Og svømmede. Og svømmede.

 

Jeg gætter, at ikke ret mange deltagere gav sig tid til at studere kunsten på kysten undervejs, men det kunne vi, i selskab med tusindvis af andre besøgende, heldigvis klare før og efter svømmeturen. Og fik man for lidt kunst ved Swim by the Sculpture-stævnet, arrangerer Aarhus 1900 Triathlon også guidede kunst- og svømmeture, hvoraf Swim with the Sculptures er et arrangement for dem, der ønsker mere fokus på kunst og kulturoplevelse end på at få gennemført en distance på sin drømmetid. Dejligt, at der er noget for enhver smag.

 

Flemming Hejlskov Sørensen & Co. havde lagt 4 store, synlige bøjer ud fredag aften, men den ene valgte desværre at rende af pladsen i løbet af natten. Om den selv fandt på at svømme sin vej, eller den fik hjælp til at stikke af, er ikke til at vide, men lidt ærgerligt var det. Til alt held var svømmeruten langs kysten, så der var alligevel noget at svømme efter hele vejen. Lidt zigzag blev der sikkert svømmet her og der på grund af 1 stk. deserteret bøje, men sådan er det jo: Både natur og kultur har sine luner.

 

 

Den 8. juni er vandet i Aarhusbugten sjældent særlig varmt, og det var bestem ikke badekartemperatur, der blev svømmet i. Når temperaturen nedefra ikke er noget at råbe hurra for, kan en og anden godt ønske sig noget varme oppefra, men sådan skulle det ikke være. Jeg forlod København i smuk morgensol, men i Aarhus kom solen først på mærkerne, da alle svømmere var på land igen. Så er det, man er glad for sin våddragt – og forhåbentlig husker at glæde sig over, at solvarmen bagefter hjalp med at få varmen tilbage i hænder og fødder.

 

Alt i alt: Swim by the Sculpture er forhåbentlig kommet for at blive. Jeg håber, vi ses igen næste år, også selvom kunsten først vender tilbage på kysten i 2015."  

 

Se de seneste nyheder

17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.

 
28-05-2019 14:30:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere den associeret træner, der er valgt til VM-holdets supportteam.

 
28-05-2019 09:30:00

Nivå Svømmeforening har præmiere på Familiesvømning i Øresund