Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Udsolgt Christiansborg Rundt


09-08-2013 11:05:56:
Af: Anna Birkbak

Christiansborg Rundt tegner til at blive et tilløbsstykke af de helt store.


Sidste år deltog omkring 1100 mennesker i Åbent Vand stævnet Christiansborg Rundt. Med godt 3 uger til stævnet skydes i gang den 31. august har Svømmeunionen nu meldt udsolgt med 1983 tilmeldte.

 

Det skriver Politiken.dk.

 

Også Krüger-stafetten, der afvikles samme dag, sætter en enorm deltagerrekord. Sidste år deltog 37 hold, og i slutningen af juli måned var 75 hold tilmeldt. Det er mere end det dobbelte.

 

Årets store Åbent Vand-begivenhed tegner altså til at blive en endnu større succes, end det plejer. Christiansborg Rundt har en distance på 2.000m, mens Krüger-stafetten hedder 4x500m. Vi har spurgt Mads Jørgensen fra Dansk Svømmeunion hvorfor tilslutningen er så stor:

 

Hvad skyldes denne massive tilmelding til både Christiansborg Rundt og Krüger-stafetten, eller bare interessen for Åbent Vand-svømning i det hele taget?

”Det er jo først og fremmest utrolig positivt, at vi oplever sådan en fremgang. Helt generelt er der flere faktorer, der spiller ind: Jeg tror, at stævnet rider på triatlon-bølgen i øjeblikket. Det er jo blevet lidt af en folkesport. Folk vil gerne prøve noget nyt og anderledes, de kan udfordres i. Så har det også noget at gøre med vandmiljøerne rundt omkring. De er blevet bedre og renere, både Københavns kanaler i vores tilfælde, men også søer og åer rundt omkring i landet. Derudover har mediedækningen nok også en stor rolle. Information og nyheder om Åbent Vand kommer ud til den almene dansker, og folk finder ud af, hvad det er.”

 

”I forhold til Krüger-stafetten kan man sige, at den er begyndt at fungere som en slags pendant til DHL-stafetten. Der er blevet åbnet op for, at firmaer og virksomheder kan dyrke sport sammen. Krüger-stafetten er den eneste af sin slags i Danmark, og det giver nogle helt særlige muligheder for, at folk kan lave noget sammen. Sidste år var det jo tydeligt, hvordan glæden strålede ud af folk, når de ”gav stafetten videre”. Det var nærmest en glædesrus. Og så er 500m i åbent vand jo overkommeligt for de fleste, og det tror jeg mange har fået øjnene op for.”

 

Hvis du vil læse mere om Christiansborg Rundt den 31. august kan du klikke her. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.