Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Rekordstort Christiansborg Rundt på lørdag


28-08-2013 13:40:00:
Af: Nora Thomsen

Kom ind og oplev 2.400 svømmere i kanalerne rundt om Christiansborg på lørdag.


Med blot tre dage tilbage til årets store åbent vand-arrangement i hjertet af København - Christiansborg Rundt og den dertil hørende Krüger Stafetten – kan arrangøren Dansk Svømmeunion melde alt udsolgt. Det er første gang der kan meldes alt udsolgt til arrangementet, som har været afholdt siden 2006, og i Dansk Svømmeunion er det naturligvis noget, som skaber stor glæde.
- Vi har de senere år kunnet iagttage en stigende interesse for åbent vand-svømning generelt, hvilket også gælder dette arrangement i hjertet af København. Men derfra og til i år at måtte melde alt udsolgt, er der rigtig langt, og vi er meget overraskede og begejstrede for den fantastiske interesse, der i år er for arrangementet. Vi taler næsten om en fordobling i år - og det både på den individuelle distance og på Krüger Stafetten, fortæller udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion, Morten Hinnerup. 

Alt udsolgt betyder, omsat i deltagere, at ialt 2.040 har tilmeldt sig Christiansborg Rundt og 82 hold har meldt sig klar til Krüger Stafetten, som består af fire-mands hold. Det bliver således et spektakulært syn, når de i alt cirka 2.400 svømmere vil bevæge sig afsted i  kanalerne rundt om Christiansborg. Det bliver en begivenhed, som ikke mange andre europæiske hovedstæder er forundt, hvis nogen overhovedet.

Det er ottende år, at Dansk Svømmeunion arrangerer Christiansborg Rundt og fjerde gang at også Krüger Stafetten er med på programmet.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den sorte Diamant med start og mål i havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

For de, som ikke har lyst til at vove sig ud på den to kilometer lange svømmetur, eller som måske bare finder en svømmestafet sjovere, er Krüger Stafetten en oplagt mulighed.
I Krüger Stafetten er de to kilometer inddelt i fire mindre bidder á hver cirka 500 meter. Således er der her rigtig gode muligheder for at dele en sjov og unik svømmeoplevelse sammen som firma-hold, familie-hold, venne-hold eller måske svømmeklub-hold. I 2010 deltog i alt 39 hold. I år som tidligere nævnt 82 hold.
Navnesponsor på stafetten, Krüger, er virksomheden, der står bag meget af den teknologi, som sikrer badevandskvalitet i Københavns havn.

Svømmende kultur- og fritidsborgmester
For Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev, bliver der nok at se til på lørdag. Dels vil Pia Allerslev stå for åbningstalen forud for Christiansborg Rundt, dels vil den friske politiker også selv svømme den to kilometer lange tur rundt om Christiansborg.
Det er ikke første gang at Pia Allerslev vover sig ud på den friske svømmetur i hjertet af København. Faktisk har den friske kultur- og fritidsborgmester deltaget flere gange.

Program:
Klokken 11.00: Åbningstale, Christiansborg Rundt, ved Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev.
Klokken 11.10: Første heat i Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 13.15: Første heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 13.25: Sidste heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 14.00: Christiansborg Rundt genoptages med heat nummer 18.
Klokken 14.45: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 15.00: Krüger byder på lidt sødt i kageteltet.
Klokken 16.00: Sidste heat i Christiansborg Rundt starter.
Klokken 16.30: Præmieoverrækkelser Christiansborg Rundt.
Klokken 17.00: Arrangementet slutter og havnebassinet genåbnes for skibstrafik.

EM-ambassadør og TrygFonden Kystlivredning ambassadør Lotte Friis svømmer Christiansborg Rundt
Foruden en svømmende kultur- og fritidsborgmester kan Dansk Svømmeunion også fortælle, at elitesvømmer Lotte Friis, der i starten af måneden returnerede fra VM i Barcelona med to sølvmedaljer og en Europarekord i 1500 m fri, ligeledes vil svømme Christiansborg Rundt. Lotte Friis stiller op i det sidste heat, som forventes sendt afsted klokken 16.00.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra en følgebåd. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, i presseteltet på Søren Kierkegaards Plads.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.

På pladsen vil det være muligt at hygge i telte og nyde Café Øjeblikkets lækkerier fra grill, mens der underholdes med levende musik, når gruppen ”Jasmin Gabay Quartet” går på den lille scene.

Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten afholdes i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning, Krüger, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant og Politiken (mediepartner).

Arrangementet er ydermere støttet af By & Havn, Dansk Erhverv, REMA1000 og Carlsberg.

For yderligere information om Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2013 kan, foruden nedenstående, også udviklingskonsulent Morten Hinnerup kontaktes på telefon: 4439 4468 / mobil: 2916 0903. 





 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.