Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
April
2019

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Nu er han er: Mød vores EM-maskot


17-09-2013 12:00:00:
Af: Helena Pedersen

KONKURRENCE: Hvad skal vores maskot hedde? Kom med dit bud og vind billetter til EM.


Det er med stor glæde, at arrangørerne af EM (Herning Kommune, Herning Svømmeklub, Sport Event Denmark og Dansk Svømmeunion) kan præsentere hele SvømmeDanmarks nye EM-maskot. Han er en ægte dansk viking, der elsker svømning. Med sin tilstedeværelse under EM, vil han vise, at en dygtig svømmer er lige så sej som en viking. Maskotten mangler desværre et navn, og det er her, du kommer ind i billedet. Fortæl hvad maskotten skal hedde – og vind billetter til EM.
Læs mere om konkurrencen nederst på siden.


Til inspiration kan du læse maskottens historie nedenfor:
 

SvømmeDanmarks EM-maskot er klar til at skabe god stemning i Jyske Bank BOXEN.

 

Historien om en vaskeægte dansk viking

Der var engang en dansk ung viking, som elskede at svømme. Han boede i en by i Jylland, hvor der var tradition for, at når unge vikinger fyldte 13 år, skulle de starte til plyndringstræning. Netop dette efterår fyldte vikingen 13 år, og mange af vikingens jævnaldrende glædede sig til at starte til plyndringstræning. Den unge viking var imidlertid i et dilemma: Han kunne ikke undgå plyndringstræning, men han ville heller ikke undvære sin svømning. Derfor besluttede han sig for at svømme før og efter plyndringstræning.

Vinteren var streng og havde ødelagt byens marker. Byen var derfor begyndt at mangle mad. En dag fik den unge viking at vide, at han skulle med på plyndringstogt. Rejsen var hård, og da de nåede land, mødte de et skræmmende syn. Der stod de, ansigt til ansigt, med de største og mest beskæggede vikinger de nogensinde havde set – men vores unge viking var ikke bange. Han var klar til kamp!

Vikingen kæmpede bravt, men hvad han ikke så, var, at alle hans venner, en efter en, løb fra kamppladsen mod skibet. Til sidst stod vores viking alene tilbage. Han løb mod skibet – men skibet var væk! Den unge viking begyndte nu at svømme mod Danmark. Desværre svømmede han den forkerte vej.

 

I mere end 1.000 år har vores viking svømmet rundt i alverdens have, men på mirakuløs vis er det nu lykkedes ham at finde tilbage til Danmark. Vores viking fandt desuden ud af, at Danmark for første gang skal være vært for et stort internationalt seniormesterskab i svømning. Aldrig har vikingen været så glad som nu, for nu kan han dele sin store passion med tusindvis af svømmeglade europæere.

På grund af vikingens kampmod og viljestyrke til at finde hjem, er han blevet udnævnt til mesterskabets maskot og med sin tilstedeværelse vil han bevise, at en dygtig svømmer er lige så sej som en vaskeægte viking.

Desværre har vikingen, efter 1.000 år alene i det åbne hav, glemt sit navn. Du får derfor muligheden for at hjælpe ham med at finde på et nyt navn.

 

KONKURRENCE

Nu kan du være med til at bestemme, hvad Danmarks EM-maskot skal hedde! Du skal blot sende dit bud til maskottens navn på en mail til SvømmeSport på journalister@svoem.dk senest søndag den 22. september. Hvis du deltager, har du mulighed for at vinde fire EM-billetter til torsdagens to afsnit.

Når alle forslag er modtaget, vil en komité beslutte, hvilket navn maskotten skal have. Vinderen vil blive kontaktet pr. mail.
 

MØD VORES MASKOT

Hvis du har lyst til at møde vores EM-maskot, kan du hilse på ham i Herning Svømmehal lørdag, den 14. september mellem 12.15-12.45 og søndag den 15. september mellem 13.00-13.30, hvor han vil være til stede under Regionsmesterskaberne for region Midtjylland.  
Tags: EKM 2013

Se de seneste nyheder

24-04-2019 10:00:00

Dansk Svømmeunion kan med glæde offentliggøre, at de nationale nominerings- og udtagelseskriterier for svømning ved OL 2020 er godkendt af Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse.

 
18-04-2019 09:10:00

Dansk Svømmeunion glæder sig over at præsentere det endelig VM-hold, som skal repræsentere Danmark ved mesterskaberne til juli.

 
16-04-2019 18:50:00

Glæde over fysisk trænerteam i verdensklasse.

 
15-04-2019 19:30:00

De danske NTC- og klubsvømmere leverede en række solide præstationer ved forårets andet kvalifikationsstævne, Swim Open Stockholm.

 
15-04-2019 18:20:00

Daniel Skaaning har netop sat dansk rekord på 200m individuel medley.