Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


EM-Kortbane optakt: Det kan du glæde dig til på førstedagen


16-10-2013 14:50:07:
Af: Christian Søes

Se hvad du kan glæde dig til på førstedagen af EM-kortbane i Herning i December. Der bliver masser af hurtig svømning, og muligvis en verdensrekord eller to.


Her er en gennemgang af førstedagens finaler ved EM-kortbane i Herning. Glæd dig til hurtig svømning, og muligvis en verdensrekord eller to. Følg med i de kommende dage, hvor vi gennemgår resten af programmet.

 

Her kan du se hvad du kan glæde dig til ved andendagens finaleafsnit: EM-Kortbane dag 2

 

Alle forudsigelser bliver gjort med forbehold, da vi endnu ikke kender til hvilke svømmere, som reelt stiller til start i Herning. Særligt hvad angår den franske svømmer, Yannick Agnel, som er omtalt nedenfor, forlyder det, at han med stor sandsynlighed ikke stiller til start i Herning. I skrivende stund "lader vi dog som om", at han er med, da vi ikke er 100 procent sikre.


Læs her om de forskellige løb, du kan glæde dig til torsdag aften ved svømmefesten i Herning.

 

400m fri, herrer

 

Yannick Agnel fra Frankrig er storfavorit, og forventes at sætte samtlige konkurrenter til vægs. Kigger man på europaranglisten, har han hele 5 sekunder ned til nummer 2, Ferry Wertmann fra Holland. Det bliver en opvisning i flot, stilren og hurtig svømning, når Agnel hopper i bassinet. Samtidig må vi ikke glemme vores egen Mads Glæsner og Anders Lie, som for tiden træner i USA. De har begge vist gode takter, og især Anders har haft en god udvikling. Det ville være mærkeligt, hvis vi ikke så én af dem i denne finale.

 

200m ryg, herrer

 

Ingen nærmer sig Radoslaw Kawecki fra Polen. Ligesom Yannick Agnel, har han hele 5 sekunder ned til nummer 2 på ranglisten, og dette er på den halve distance.

 

200 IM, damer

 

Med den form, som Katinka Hosszu har vist til World Cup, så bliver dette endnu en forestilling i, hvordan man svømmer en 200m IM. Dette løb kunne være et godt bud på den første verdensrekord i Boxen. Katinka Hosszu har været flyvende til World Cup serien, og har sat flere verdensrekorder i medleyløbene. Et af de løb, man ikke skal gå glip af.

 

200m butterfly, damer

 

Hvis føromtalte Katinka Hosszu kører samme stil, som hun gjorde til World Cup, ser vi hende måske også i dette løb. Hun er nummer et på europaranglisten, men er tæt efterfulgt af henholdsvis Jemma Lowe fra England, og Franziska Hentke fra Tyskland. Også Ungarns Zsuzsanna Jakabos har stor erfaring i dette løb, og bør bestemt ikke udelukkes.

 

200m IM, herrer

 

200m individuel medley bliver en tæt finale. Her bliver det spændende at se om Lazslo Cseh stiller til start. Lazslo Cseh havde et forfærdeligt OL sidste år, hvor han med nød og næppe svømmede sig til en bronzemedalje på 200m IM. Det er ikke bekræftet om han stiller klar til EM. Ellers er der flere andre om budet til medaljerne. Her kan nævnes tyske Markus Deibler, franske Jeremy Stravius og vores svenske nabo Simon Sjödin.

 

50m fri, herrer

 

Løbet, hvor der vil være ca. 800 kg muskelmasse i alt bag de 8 skamler. Det er her de store drenge gør sig gældende. Der bliver uden tvivl bølger i Boxen, når de 50m svømmes under 21 sekunder. Her bør man holde særligt øje med russiske Vladimir Morozov, franske Fred Bousqet, og ligeledes den franske Florent Manaudou.

 

50m bryst, damer

 

Her har vi et godt bud på den anden verdensrekord i Boxen. Når litauiske Ruta Meilutyte sætter fra skamlen med en reaktionstid, som de store herresvømmere taber kæben over, går det stærkt. Meilutyte er den eneste kvinde, eller pige (hun er kun 16 år), som har svømmet under 29 sekunder uden en plastikdragt. I forrige weekends afdeling af World Cup’en, var hun blot 8/100 dele fra at slå Jessica Hardy’s verdensrekord, som blev sat i en plastikdragt tilbage i 2009. Udover Meilutyte, må vi også forvente at se russiske Yulia Efimova med fremme, og måske vores egen Rikke Møller Pedersen, selvom 200m bryst ligger bedre til hende.

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.