Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Nedtælling til Danish Open med rekordstor deltagelse af udenlandske klubber


24-03-2014 16:00:00:
Af: Nora Thomsen

47 af de ialt 95 deltagende klubber er fra udlandet.


Når Danish Open begynder på torsdag, den 27. marts i Bellahøj Svømmestadion, bliver det med deltagelse af rekordmange udenlandske svømmeklubber. Ikke færre end 47 af de i alt 95 repræsenterende svømmeklubber ved Danish Open er fra udlandet. Det vil helt sikkert tilføre de fire konkurrencedage ekstra spænding om placeringer samt et generelt øget internationalt skær over stævnet.
Ved Danish Open bliver det for de stærkeste danske svømmere afgørelsens time, idet internationale udtagelser og kvalifikationer her er på spil.

Eneste mulighed for kvalifikation til EM og EM for juniorer ved Danish Open
Danish Open er det eneste stævne, hvor de danske svømmere har mulighed for at klare de opstillede kravtider og kvalificere sig til sommerens EM og EM for juniorer (EJM). Det betyder dermed også, at hele den danske svømmeelite vil være samlet omkring svømmebassinet i Bellahøj Svømmestadion de fire stævnedage. Dog er der en enkelt svømmer, Anders Lie (Farum), der bor og træner i USA, som har fået dispensation og kan klare kravene weekenden efter til et amerikansk stævne.På grund af denne dispensation bliver det endelige hold til sommerens EM ikke udtaget i direkte forlængelse af Danish Open. Her afventer Dansk Svømmeunion Farum-svømmerens resultater weekenden efter.

Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, udtaler om Danish Open: - Det er en rigtig spændende udvikling, at der kommer så mange udenlandske svømmere. Jeg tror bestemt, at den vellykkede afvikling af kortbane EM i Herning har fået andre nationers øjne op for, at vi i al beskedenhed har nogle af de bedste stævnearrangører og frivillige til at få et kvalitetsstævne stablet på benene. Det er en udvikling vi skal arbejde videre med de kommende år.

I forhold til det rent sportslige udtaler sportschefen: - Jeg forventer at se de etablerede internationale svømmere præstere på et højt niveau og naturligvis kvalificere sig til sommerens EM på langbane. Jeg føler mig ret overbevist om, at svømmere som Rikke Møller Pedersen (Herning/NTC), Lotte Friis (Sigma Swim Allerød/USA), Mads Glæsner (Sigma Swim Allerød/USA), Mie Østergaard Nielsen (Aalborg) og Jeanette Ottesen (Lyngby/NTC) har helt styr på, hvad de skal ud og præstere. I forhold til kvalifikation, så er der mere spænding om de svømmere, som ligger niveauet lige under. Mange af de unge svømmere, som var med i Herning, tror jeg på vil fortsætte udviklingen og kvalificere sig til EM. Vi skal gerne have en god flok af disse atleter med, så de stille og roligt bygger på deres internationale erfaring, udtaler Mikkel von Seelen.

Kravtiderne til sommerens EM, der afholdes i Berlin i perioden 18. – 24. august, stiller store krav til svømmernes præstationer under Danish Open, men sportschefen tør dog godt spå om et dansk landshold på cirka 15-20 svømmere, der forventes klar, når EM starter.

Nervepirrende dage også for juniorsvømmerne
For juniorerne er der, som nævnt tidligere, fokus på kvalifikation til sommerens EJM, som finder sted i perioden 9. – 13. juli i Dordrecht, Holland.
Der ligger en rigtig god gruppe af svømmere ganske tæt på EJM-kravtiderne og talentudvikler Michael Hinge forventer at have en landsholdsgruppe med til Holland på omkring 10 - 15 svømmere. Michael Hinge udtaler: - Det er væsentligt, at vi får fremtidens seniorsvømmere med ud internationalt, og de allerede nu får et indtryk af, hvad international top-svømning betyder.

Startliste og kravtider
Startliste til Danish Open:
http://svoemo.t2w.dk/resultatfiler/8504/Startliste%20Løb%201-38.txt?tid=18-03-2014+16%3a55%3a13


Kravtider til EM i Berlin:

http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/stvner/emlangbane/kravtideremlangbaneopd170214mak.pdf

Kravtider til EJM i Holland:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/stvner/2014ejm/ejm2014kravtidermak270913.pdf

 

Livestreaming og livetiming
For de, der ikke har mulighed for at følge slagets gang live i Bellahøj Svømmestadion, er der mulighed for at følge alle finaleafsnit via livestreaming. Således har Dansk Svømmeunion indgået samarbejde med DR om livestreaming fra stævnet – se streamingen på DR’s hjemmeside på: http://www.dr.dk/Sporten/Live/2014/02/25/111924.htm

Der er mulighed for at følge med på livetiming via: http://www.livetiming.dk/?cid=1765?&lang=3

Generelt om Danish Open
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden torsdag, den 27. marts – søndag, den 30. marts. Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage - pånær søndag – klokken 17.30. Søndag begynder finaleafsnittet derimod klokken 17.00.
Der deltager ialt 457 svømmere ved Danish Open fordelt på henholdsvis 222 damer og 235 herrer. Der er deltagelse af i alt 95 klubber, heraf 47 udenlandske. Der er repræsentation fra i alt 13 lande inklusive Danmark.

Presseakkreditering påkrævet ved Danish Open
Alt presse (journalister og fotografer) skal akkrediteres ved ankomst til svømmehallen. Dette sker ved henvendelse i presseområdet, hvor Dansk Svømmeunion vil tildele akkrediteringer til pressen.

Kontaktpersoner
Lokal kontaktperson er Jørn Leth-Espersen, som kan kontaktes på mobil: 50 40 74 06.
Spørgsmål vedrørende EM kan rettes til sportschef Mikkel von Seelen på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentudvikler Michael Hinge på mobil: 20 49 57 06.
Presseakkrediterings-spørgsmål kan rettes til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på mobil: 21 49 09 37.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.