Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Nedtælling til svømmetag i de københavnske kanaler


22-08-2012:

Der er stadig pladser tilbage.


Der er nu blot tre dage til årets store åbent vand-arrangement i hjertet af København - Christiansborg Rundt og den dertil hørende Krüger Stafetten – som løber af stabelen på lørdag med stævneplads foran Den sorte Diamant.
I skrivende stund har præcis 993 deltagere tilmeldt sig den individuelle tur i kanalerne rundt om Christiansborg – en frisk svømmetur på præcis to kilometer. Tilmeldingerne fortsætter imidlertid et par døgn endnu, og hos Dansk Svømmeunion er håbet, at deltagerrekorden fra 2010 på i alt 1204 tilmeldte deltagere, vil blive slået på lørdag.


Arkivfoto, Christiansborg Rundt: 2010.

Det er syvende år i træk, at Dansk Svømmeunion arrangerer Christiansborg Rundt. Arrangementet er til dato imidlertid kun blevet afviklet seks gange, idet et usædvanlig voldsomt skybrud over København sidste år resulterede i aflysning af arrangementet blot få timer før start. Således vil det på lørdag være to år siden vi sidst så mere end tusinde svømmere kæmpe sig afsted i kanalerne i hjertet af hovedstaden. Et herligt syn, som ikke er mange andre europæiske hovedstæder forundt, hvis nogen overhovedet.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den sorte Diamant med start og mål i havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

For de, som ikke har lyst til at vove sig ud på den to kilometer lange svømmetur, eller som måske bare finder en svømmestafet sjovere, er Krüger Stafetten en oplagt mulighed.
Krüger Stafetten, som er en firemands-stafet, havde premiere i 2010. Der er tale om præcis den samme svømmetur rundt om Christiansborg, her er de to kilometer blot delt op i fire mindre bidder á hver cirka 500 meter. Således er der her rigtig gode muligheder for at dele en sjov og unik svømmeoplevelse sammen som firma-hold, familie-hold, venne-hold eller måske svømmeklub-hold. I 2010 deltog i alt 39 hold. I år er der i skrivende stund 33 hold tilmeldt.
Navnesponsor på stafetten, Krüger, er virksomheden, der står bag meget af den teknologi, som sikrer badevandskvalitet i Københavns havn.

Svømmende kultur- og fritidsborgmester
For Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev, bliver der nok at se til på lørdag. Dels vil Pia Allerslev stå for åbningstalen forud for Christiansborg Rundt, dels vil den friske politiker også selv svømme den to kilometer lange tur rundt om Christiansborg.
Det er imidlertid ikke første gang at Pia Allerslev vover sig ud på den friske svømmetur i hjertet af København. Således gennemførte Pia Allerslev også Christiansborg Rundt i 2010.

Program:
Klokken 11.00: Åbningstale, Christiansborg Rundt, ved Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev.
Klokken 11.10: Første heat sendes afsted.
Klokken 14.35: Sidste heat sendes afsted.
Klokken 15.10: Præmieoverrækkelser Christiansborg Rundt.
Klokken 15.25: Åbningstale, Krüger Stafetten, ved Leif Bentsen, direktør, Krüger
Klokken 15.30: Krüger Stafetten starter.
Klokken 16.45: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 17.00: Arrangementet slutter og havnebassinet genåbnes for skibstrafik.

Stadig plads til flere tilmeldinger
Der er mulighed for tilmelding til både den individuelle svømmetur og stafetten helt frem til stævnestart på hjemmesiden www.openwater.dk
Tilmelding kan også ske på lørdag på stævnepladsen. Her vil prisen for tilmelding til den individuelle svømmetur rundt om Christiansborg imidlertid være pålagt et ekstra gebyr.
Således anbefaler Dansk Svømmeunion, at man tilmelder sig på forhånd via hjemmesiden fremfor at klare tilmeldingen på stævnepladsen.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra en følgebåd. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, i presseteltet på Søren Kierkegaards Plads.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.

Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten afholdes i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning, Krüger, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant og Politiken (mediepartner).

Arrangementet er ydermere støttet af By & Havn, Dansk Erhverv, REMA1000 og Carlsberg.

For yderligere information om Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2012 kan udviklingskonsulent Morten Hinnerup kontaktes på telefon: 4439 4468 / mobil: 2916 0903. Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, kan kontaktes på telefon: 4439 4453 / mobil: 2149 0937. Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.