Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Massiv trafik af svømmere i de københavnske kanaler


25-08-2012:

Langt over tusinde svømmere deltog i Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten.


Dansk Svømmeunions store svømmebegivenhed Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten, som sidste år måtte aflyses på grund af et voldsomt skybrud over København, havde vejrguderne noget mere med sig i dag – til glæde for langt over tusinde friske åbent vand svømmere.
Således kunne det efterhånden velkendte og populære åbent vand-arrangement lørdag løbe af stablen for sjette gang i hjertet af hovedstaden.
Start- og målområdet for den friske distance på i alt to kilometer rundt om Christiansborg lå ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads.

 
1103 svømmere tilmeldt Christiansborg Rundt 2012 
Selve lørdagens store åbent vand-flagskib, Christiansborg Rundt, blev sat i gang klokken 11.10 oven på Københavns kulturborgmester, Pia Allerslevs, åbningstale.
I alt 33 heat blev sendt af sted med få minutters interval. Op til 60 svømmere blev sendt af sted i hvert heat, hvilket var et fantastisk syn at følge i det forholdsvis rolige vand i Havnebassinet. Med klapsalver fra publikum overalt på pladsen blev de mange friske svømmere sendt af sted med retning mod Knippelsbro.
Med præcis 1103 tilmeldte deltagere nåede Christiansborg Rundt lige knap deltagerrekorden fra 2010, som var på 1204.  

Vinder af Christiansborg Rundt 2012 blev på damesiden, som i 2010, Mathilde Riis Sørensen, Esbjerg Svømmeklub, i tiden 23,30.
Nummer to blev, ligeledes som for to år siden, Freja Østergaard, Silkeborg, i tiden 24,41.
Nummer tre blev Ellen Olsson, Skåre Swim Club, Sverige, i tiden 24,50.

 


De tre hurtigste damer i Christiansborg Rundt 2012. Foto: Michael Vienø.

På herresiden blev det Anton Ipsen, Sigma Swim Birkerød, der løb af med sejren i tiden 22,52.
Nummer to blev Rasmus Ericsson, Skåre Swim Club, 24,03.
Nummer tre blev Kristian Ranghøj, Randers Neptun, i tiden 24,39.Tre stærke Christiansborg Rundt herre-svømmere 2012. Foto: Michael Vienø.

 

Ældste deltager i Christiansborg Rundt var på herresiden Sune Frederiksen, Roskilde Svømning, der, trods sine 77 år på fineste vis formåede at tilbagelægge de to kilometer rundt om Christiansborg i tiden 49,07.Sune Frederiksen var dagens ældste deltager med sine 77 år. Foto: Michael Vienø.

 

På damesiden var Elisabeth Schubert ældste deltager med sine 69 år. Elisabeth Schubert gennemførte Christiansborg Rundt i tiden 1.08,08.


Kun en lille håndfuld svømmere måtte udgå undervejs på svømmeturen rundt om Christiansborg. Dette foregik dog fuldstændig udramatisk og under professionelle forhold takket være de mange livreddere, som fulgte svømmerne overalt på ruten. Svømmerne udgik primært på grund af nedkøling samt mødet med nogle af rutens drilske og uvelkomne brandmænd.

33 hold svømmede Krüger Stafetten
Ovenpå Christiansborg Rundt var det tid for Krüger Stafetten på samme rute. Her er de to kilometer inddelt i fire mindre bidder, således fire mand hver svømmer cirka 500 meter. Et sjovt, socialt og anderledes åbent vand-tiltag, som tilfører den traditionelle Christiansborg Rundt svømning ekstra krydderi og som samtidig giver flere motionssvømmere, som måske ikke helt har mod på den lange distance, mulighed for at være med.

I alt 33 hold deltog i lørdagens Krüger Stafetten.
Vinderholdet blev ”Jyderne” i tiden 23,48.

Nummer to blev det svenske hold Skåre Swim Club i tiden 25,15.

Tredjepladsen gik her til Nordkystens Livredningstjeneste i tiden 27,29.


Vinderne af Krüger Stafetten 2012 – ”Jyderne”. Foto: Jesper Westley.

Resultater og fotos
Se begge resultatlister fra dagens åbent vand-svømning på: http://www.svoem.org/Discipliner/Aabent-vand/Resultater/
 
På SvømmeSports hjemmeside - www.svoem.dk- vil der blive uploadet fotos fra lørdagens åbent vand-svømning i løbet af få døgn.

Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2012 blev afholdt i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning, Krüger, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant og Politiken (mediepartner).

Arrangementet er ydermere støttet af By & Havn, Dansk Erhverv, REMA1000 og Carlsberg.
Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.