Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Følg 3.000 friske svømmere i kanalerne rundt om Christiansborg på lørdag


27-08-2014 15:37:00:
Af: Nora Thomsen

Endnu engang sprænges alle tidligere deltagerrekorder når Dansk Svømmeunion på lørdag afholder Danmarks største åbent vand-arrangement.


Med blot tre dage tilbage til årets store åbent vand-arrangement i hjertet af København - Christiansborg Rundt og den dertil hørende Krüger Stafetten – kan arrangøren Dansk Svømmeunion melde om en flot deltagerrekord.
For første gang når arrangørerne således op omkring 3.000 deltagere i det folkekære motionsarrangement, hvor også konkurrencesvømmere ynder at deltage.

Sidste år meldte Dansk Svømmeunion ellers ”alt udsolgt” op til arrangementet med i alt knap 2.400 tilmeldte svømmere. I år har arrangørerne imidlertid opnået mere ”vandtid” ved at kompensere kanalrundfarten, således der ikke sejles på arrangementets rute i dagtimerne. Det har givet plads til flere deltagere, hvilket er noget, som vægtes højt af arrangørerne.

- Vi har de senere år kunnet iagttage en stigende interesse for åbent vand-svømning generelt, hvilket også gælder dette arrangement i hjertet af København. Vi ved, at rigtig mange har lyst til at deltage, og vi vil naturligvis gerne lade flest mulige deltage. Derfor tænker vi hele tiden i løsninger, som kan give plads til flere deltagere. Det er en udfordring, som vi ikke kan løse uden samarbejde med andre interessenter, men i år har vi formået at flytte loftet for deltagere ved at få kanalrundfarten til at sejle udenom den del af Københavns Havn, hvor vi boltrer os. Så nu oplever vi for første gang at nå op omkring 3.000 deltagere, fortæller Dansk Svømmeunions udviklingskonsulent, Morten Hinnerup.

De knap 3.000 deltagere fordeler sig på 2.460 motionssvømmere, som er tilmeldt Christiansborg Rundt og 100 hold, der er tilmeldt Krüger Stafetten, som består af fire-mands hold. Det bliver således et spektakulært syn, når de flere tusinde svømmere bevæger sig afsted i kanalerne rundt om Christiansborg. Og det bliver en begivenhed, som ikke mange andre europæiske hovedstæder er forundt, hvis nogen overhovedet.

Det er niende år, at Dansk Svømmeunion arrangerer Christiansborg Rundt og femte gang at også Krüger Stafetten er med på programmet.

 
Svømmere klar til start. Arkivfoto. Foto: Michael Vienø. 


...og så afsted fordi Den sorte Diamant. Arkivfoto. Foto: Michael Vienø.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den sorte Diamant med start og mål i havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

For de, som ikke har lyst til at vove sig ud på den to kilometer lange svømmetur, eller som måske bare finder en svømmestafet sjovere, er Krüger Stafetten en oplagt mulighed.
I Krüger Stafetten er de to kilometer inddelt i fire mindre bidder á hver cirka 500 meter. Således er der her rigtig gode muligheder for at dele en sjov og unik svømmeoplevelse sammen som firma-hold, familie-hold, venne-hold eller måske svømmeklub-hold. I 2010 deltog i alt 39 hold. I år som tidligere nævnt 100 hold.
Navnesponsor på stafetten, Krüger, er virksomheden, der står bag meget af den teknologi, som sikrer badevandskvalitet i Københavns havn.

Stadig plads til deltagere
For de, som endnu ikke har fået sig tilmeldt, og som har lyst til at deltage, er der mulighed for tilmelding på den officielle hjemmeside: www.copenhagenswim.comfrem til fredag. Lørdag er der mulighed for eftertilmelding ved fremmøde på stævnepladsen.

Københavns Overborgmester sender de første svømmere afsted
I år vil det være Københavns Overborgmester, Frank Jensen, der holder åbningstale og derefter sender det første heat af svømmere afsted.

Program:
Klokken 10.30: Åbningstale, Christiansborg Rundt, ved Københavns Overborgmester, Frank Jensen.
Klokken 10.45: Første heat i Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 13.10: Første heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 13.30: Sidste heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 14.00: Christiansborg Rundt genoptages med heat nummer 24.
Klokken 14.45: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 15.00: Krüger byder på lidt sødt ved Informationsteltet.
Klokken 16.36: Sidste heat i Christiansborg Rundt starter.
Klokken 17.00: Præmieoverrækkelser Christiansborg Rundt.
Klokken 17.15: Arrangementet slutter og havnebassinet genåbnes for skibstrafik.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra en følgebåd. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, i presseområdet på Søren Kierkegaards Plads.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.

På pladsen vil det være muligt at hygge i telte og nyde Café Øieblikkets lækkerier fra grill, mens der underholdes med levende musik, når gruppen ”Schh Eva” går på den lille scene.

Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten afholdes i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning, Krüger, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant, Sport Event Denmark  og Politiken (mediepartner).

Arrangementet er ydermere støttet af By & Havn, Dansk Erhverv og REMA1000.
Læs mere om de mange sponsorer og samarbejdspartnere, som er med til at løfte arrangementet på hjemmesiden: www.copenhagenswim.com

For yderligere information om Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2014 kan, foruden nedenstående, også udviklingskonsulent, Morten Hinnerup, kontaktes på telefon: 4439 4468 / mobil: 2916 0903.  

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.