Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Pernille Juel: “Vi ses på kanten!”


01-10-2014 20:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

I dag skrev Pernille Juel på sin Facebook-profil, at hun i den kommende tid vil lægge svømningen på hylden, for at skåne sin skulderskade og koncentrere sig om sit nye studie.


Pernille Juel har hverken trænet svømning eller været medlem af en svømmeklub siden DM i juli.

Hun har længe døjet med en dårlig skulder, og da den ikke blev bedre efter sommerferien, valgte Pernille at holde en pause fra svømningen.

 

”Jeg er jo ikke helt klar til at stoppe..”
I forbindelse med studiestart på optikeruddannelsen, valgte Pernille at lægge sin badedragt på hylden, og fokusere på at gå i skole og få genoptrænet sin skulder.

Hun savner dog stadig livet i svømmehallen. Derfor var hun i mandags en tur i baljen for første gang siden juli.

 

“Jeg kæmper en kamp med min skuder dagligt, for den kan blive rask igen. Derfor bliver det ikke til mere end 1000 meter (ben) 2-3 gange om ugen i de næste mange uger. Om jeg kommer 100 % tilbage igen, er endnu ikke til at vide. Men jeg har ikke travlt, og så må jeg se om kroppen kan holde til det.”, skriver hun på sin facebook-profil her til eftermiddag.

 

Pernilles største oplevelser med svømningen

Der er mange svømmeoplevelser, som kan få Pernilles smil frem på denne triste oktoberdag.

 

Hun nævner sin kvalifikation til EJM i 2009 som helt speciel. Pernille fik muligheden for at svømme sig på EJM-holdet, hvis hun svømmede under 59.0 sekunder på 100 meter fri, og dermed blive kvalificeret på 4x100 fri-holdkappen med tre øvrige piger.


”En uge efter DM tog jeg til Berlin sammen med min daværende træner, Carsten Ramsdahl, min mor og en anden svømmer fra klubben (red. Ringsted Svømmeklub). Jeg svømmede 1/100 del under kravet, og forberede mig rigtig meget i forhold til DM ugen inden”, fortæller Pernille.

 

        
Billede: 4x100 fri dameholdkap 7. plads ved EJM i 2009
( fra venstre: Anja Olsen, Mette Pedersen, Pernille Blume og Pernille Juel)

 

 

Til de nordiske mesterskaber på Island 2011, svømmede Pernille sig under de magiske to minutter på 200 meter fri og vandt samtidig en flot guldmedalje.

 

”Jeg svømmede 1.59.37. på 200 fri til NM på Island i 2011. Jeg havde altid været sprinter, og troede derfor ikke på at jeg nogensinde skulle opleve at bryde de magiske to minutter. Men det gjorde jeg jo så til NM”, fortæller Pernille med et smil på læben.

 

Pernilles største drøm har dog altid været at blive dansk mester. Dette blev en realitet ved DJM på langbane i 2009, hvor hun vandt guld på 50 meter butterfly.

 

                   

Billede: Privat fra EJM 2010   
 

 

Pernilles seneste målsætning var at opnå 50 DM medaljer inden, at hun for alvor skulle til at gemme sin farverige badedragt væk. 

“Jeg talte dem i dag - og samlingen siger 51 flotte skinnende medaljer. Ja, jeg er lidt stolt”, fortæller hun.

 

 

En super taknemlig Pernille: “Vi ses på kanten”
Efter at have svømmet i fem vidt forskellige miljøer rundt om i Danmark, har Pernille nu slået sig ned i København med sin kæreste, Anders.

Pernille er både glad og taknemlig for at have været en del af følgende svømmeklubber/ startfælleskaber:

Næstved, Ringsted, Esbjerg, Herlev og GTI.

 

Hun mener, at alle fem svømmemiljøer har hjulpet hende i sin udvikling fra ”leg og plask” til at landsholdsvømmer. Men dem som hun skylder allermest, er hende forældre.

 

”De har altid været der for mig. Som min far ofte siger: ”Jeg håber, du kommer og besøger os MEGET på plejehjemmet, når den tid kommer”. De har kørt mig frem og tilbage til træning, også selvom det tog 35 minutter hver vej, der var snestorm og masser af kø på landevejen.”

 

Dertil takker Pernille også sin første træner, Carsten Ramsdahl, for hans arbejde med hende.

 

”Jeg har altid kunne gå til Carsten, når der har været noget, også da jeg flyttede videre. Vi har efterfølgende fået opbygget et rigtig godt venskab”, siger Pernille til SvømmeSport.

 

Hvis Pernille vælger at stoppe helt med at svømme, så er det alligevel ikke sidste gang, vi ser hende på kanten. Hun vil nemlig gerne give nogle af hendes erfaringer og viden videre i form af et trænerjob i fremtiden.

 

SvømmeSport ønsker Pernille held og lykke med fremtiden.

Vi ses på Kanten
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.