Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Union søger fortsat landstræner i konkurrencelivredning


15-10-2014 20:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

En landstræner skal være med til at gøre Danmark endnu bedre til konkurrencelivredning.


De danske konkurrencelivreddere har imponeret til de internationale mesterskaber, der har været hen over sommeren, selvom at de har manglet en landstræner.

 

Alligevel ser Dansk Svømmeunion gerne, at der findes en officiel træner til landsholdet.

 

- Vi håber på at finde en landstræner, der kan være med til at strukturere træningen for de bedste udøvere, så vi kan levere endnu bedre resultater næste år, hvor EM står, siger Ole Westh-Hansen, som er leder af Livredningssektionen i Dansk Svømmeunion.

 

- Vi søger derfor efter en landstræner. Men konkurrencelivredning er en lille sport i Danmark, så det er svært at finde den rette person til jobbet, tilføjer han.

 

Det danske landshold i konkurrencelivredning har stået uden officiel landstræner siden april, men har i mellemtiden deltaget i blandt andet DLRG Cup i Tyskland og VM i Frankrig, hvor de har alligevel har formået at præstere og sikre gode placeringer samt slået nye rekorder.

 

Det anerkender Dansk Svømmeunion og roser. Men det vil nu alligevel være en god ide at få en officiel styrmand på landsholdet igen, vurderer direktør Pia Holmen.

 

- Det er ikke holdbart på sigt, hvis der ikke er nogen landstræner. Der er mange praktiske ting, som atleterne selvfølgelig sagtens kan styre selv, men hvis der nu skulle komme en afgørelse, der går det danske landshold imod til et stævne, så skal der ligesom være én, der kan holde hovedet koldt og fungere som repræsentant for holdet.

 

- Især også, hvis vi har yngre atleter med, synes jeg, at det er vigtigt, at der er én med, som har det overordnede ansvar, siger direktøren.

 

Tjansen som landstræner for de danske konkurrencelivreddere er dog en frivillig en af slagsen, hvorfor vedkommende, der får den, skal sige ja, fordi han eller hun kan se de ikke-økonomiske glæder ved jobbet, påpeger udviklingskonsulent Morten Hinnerup:

 

- Personen vil få fede oplevelser, fordi de er ret dygtige de atleter, vi har inden for konkurrencelivredning, hvilket betyder, at vi er med til de store internationale mesterskaber, siger han og tilføjer:

 

- Men det gør det samtidig også svært, fordi det er en lille sport i Danmark, og problemet er, at hvis du ikke selv har dyrket den, så er det en udfordring at kunne bidrage med noget til de i forvejen dygtige atleter.

 

Samtidig er mange af dem, der er på landsholdet i dag ikke alene dygtige, men også voksne mennesker, forklarer Morten Hinnerup. Han påpeger til gengæld, at det ville være godt med en landstræner til at sikre de næste generationer af dygtige konkurrencelivreddere:

 

- En landstræner kunne bidrage til at få trukket nogle af de mange gode svømmere, vi har inden for konkurrencesvømning, over til livredningen. Der vil en landstræner kunne være en garant for, at der er én, der hele tiden er obs på, hvem der er kørt surt i at svømme og har bruge for nye udfordringer, siger udviklingskonsulenten.

 

Direktør Pia Holmen tænker også, at det er en mulighed helt at nytænke jobbet:

 

- Det er måske forkert at kalde det en landstræner, for Livreddersektionen i Dansk Svømmeunion håndterer mange af de ledelsesmæssige ting. Så man kunne måske have én, der ikke engang skal udtage folk, men blot fungere som coach, siger hun.

 

Det er Livredningssektionens opgave at finde frem til, hvad der skal ske med styringen af det danske landshold i konkurrencelivredning, hvilket man blandt andet skal diskutere på et møde i starten af november, oplyser sektionsleder Ole Westh-Hansen.

 

- Vi prøver at skabe ny grobund for, at sporten kan nå endnu længere ud i bredden, men også i forhold til landsholdet, hvor den her bredde gerne skulle komme til at fostre noget mere i forhold til topniveauet. Det er der, vi gerne vil have dem, og der kunne det være godt at have en landstræner med processen, siger han.

 

Læs også ”Danmark præsterer bedre end nogensinde til VM” og ”Dansk Svømmeunion roser de danske konkurrencelivreddere” Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.