Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Assisterende NTC-træner: Vi lærte meget i Sverige


23-10-2014 18:25:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Svømmerne fra NTC har rettet til efter weekendens stævne i det svenske og fortsætter jagten på VKM-billetter.


Det blev muligvis ikke til kvalifikationer til VM på kortbane for nogen af de fire NTC-svømmere - Daniel Skaaning, Emilie Beckmann, Sarah Bro eller Julie Aglund Lauridsen - da de dystede med i Swedish Swim Games i weekenden.

 

Til gengæld var der masser af lærdom at hente, som kan gøre det endnu mere realistisk for dem at tage kravtider, når det går løs i den kommende weekend med de regionale kortbanemesterskaber, vurderer Stefan Hansen, der er assisterende træner i NTC.

 

- Vi har fået et realistisk billede af, hvor vi står henne, og hvad der skal til for, at vi forhåbentlig får taget det næste skridt. Det bliver ikke nemt, men vi skal forsøge, og vi tror også stadig på, at det kan lade sig gøre, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Vi havde selvfølgelig med glæde set, at der faldt en VM-kravtid af allerede i Sverige, eller blot at vi lå endnu tættere på kravtiderne. Det ville have givet en masse ro på. Men vi har lært mere om, hvad vi skal gøre, og hvad vi ikke skal gøre – og det må vi så tage med videre til den her weekend, hvor vi så må se, om det trækker.

 

Der var i alt 10 danske svømmere, der dystede med i det svenske i weekenden – fire fra NTC og seks fra Farum Svømmeklub – hvor især billetter til VM på kortbane var i fokus for de fleste af dem.

 

Stefan Hansen påpeger dog samtidig, at de fire NTC-svømmere også mødte op til Swedish Swim Games med den opfattelse, at det blot var første trin i en totrinsraket, hvor de regionale kortbanemesterskaber vil være sidste chance:

 

- Det har været godt at komme ud og få svømmet et stævne på kortbane. Det var også det, der var meningen med vores deltagelse, og det var også det, vi håbede på – at vi ville lære noget af at deltage deroppe, så vi er klar til at præstere noget af det bedste, vi kan på nuværende tidspunkt, når det går løs næste weekend, siger han.

 

Stefan Hansen påpeger samtidig, at man skal huske på, at det stadig er tidligt på sæsonen for svømmerne, der kun har haft mulighed for at træne i seks til syv uger.

 

- Så det er ikke fordi, at vi har den store træningsbaggrund med os for denne sæson endnu, siger han.

 

Det skal dog så heller ikke være en undskyldning taget i betragtning, at de danske svømmere – blandt andet fra NTC – rent faktisk svømmede medaljer og podiepladser - inklusiv topplaceringer - hjem i Sverige.

 

- Overordnet set i forhold til selve konkurrencen deroppe, så kan vi være godt tilfredse med resultaterne. Det er aldrig dårligt at vinde. Det kan kun give én mere selvtillid, og forhåbentlig kan det også være med til inspirere én til at ville vinde mere på den længere bane, siger Stefan Hansen og tilføjer:

 

- Man kan dog håbe på, at der er lidt mere konkurrence i weekenden, så der er nogle, der kan hjælpe dem med at svømme hurtigere. Det ville være dejligt (hvis der var nogle, der kunne være med til at presse på, red.), for jeg tror uden tvivl, at man så præsterer bedre.

 

Læs mere om dette års Swedish Swim Games her, hvor du også finder et link til resultaterne fra stævnet.

 

Du kan også læse mere om VM på kortbane, som finder sted den 3.-7. december i Doha, her, hvor du ligeledes finder et link til kravtiderne.

 

Læs også ”10 danskere svømmer Swedish Swim Games 2014” og "11 medaljer til Farum og NTC i Sverige" samt "Dobbelt op på metal til Danmark i Sverige" 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.