Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Anden dag i Stavanger: 10 ekstra medaljer til DK i superfinaler


08-11-2014 20:55:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Lørdag viste sig at være mindst lige så gunstig en dag for rød-hvide i det norske, som fredag gjorde.


På anden konkurrencedag under dette års North Sea Swim Meet, der finder sted i Stavanger denne weekend, formåede de rød-hvide svømmere at sikre yderligere 10 medaljer i stævnets superfinaler, hvor de bedste svømmere uanset årgang dyster mod hinanden.

 

Dermed er Danmark oppe på i alt 18 stykker metal fra superfinalerne alene – ni af den ædleste form, fem af sølv og fire af bronze.

 

Især de rutinerede svømmere som Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen har vist, at de er hurtigst, når det kommer til deres favoritdistancer.

 

Således svømmede Ottesen lørdag guld hjem på både 50 m butterfly og 100 m fri med tiderne 25,12 og 52,74, mens Møller Pedersen var hurtigst på 200 m bryst med tiden 2.18,76.

 

De to landsholdssvømmere betrådte også øverste skammel i selvsamme discipliner, da de svømmede lørdagens gruppeløb, hvor svømmerne var inddelt efter alder.

 

Tæller man gruppeløbene med og lægger dem til resultaterne fra superfinalerne fra begge konkurrencedag, står de rød-hvide, som blandt andet inkluderer The Vikings-svømmere og svømmere fra KVIK Kastrup, noteret for mindst 44 stykker metal, efter de to første konkurrencedag er afviklet.

 

Og så tæller man ikke de flotte præstationer fra de danske svømmere med et handicap, som også deltager i North Sea Swim Meet.

 

Foruden Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen har Chris Christensen, Frans Johannesen, Julie Aglund Lauridsen, Maj Howardsen og Emilie Beckmann samt Julie Kepp Jensen også været i aktion i lørdagens superfinaler og sluttet af på podiet.

 

Derudover viste Færøernes Pál Joensen, som er rejst med de danske svømmere til Stavanger, hurtige takter lørdag, hvor han betrådte øverste skammel på 400 m fri i både sin aldersgruppe og i superfinalen. Derudover er han også indehaver af guldet på 800 m fri, som blev svømmet fredag formiddag.

 

North Sea Swim Meet løber indtil søndag, og du kan læse mere om stævnet her, og du finder flere resultater derfra her.

 

Læs også ”Danske vikinger går i land i Stavanger” og ”Første dag i Stavanger: Otte gange metal til Danmark i superfinaler” samt ”14-årigt talent glæder sig til at dyste med The Vikings” 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.