Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Tredje dag i Stavanger: Herrerne bidrager stort til medaljehøsten


09-11-2014 20:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

De rød-hvide svømmere sluttede stævnet i det norske af med yderligere podiepladser i både de enkelte aldersgrupper, B-finaler og superfinaler.


På sidste konkurrencedag under dette års North Sea Swim Meet formåede de danske svømmere at sikre ni medaljer i de såkaldte store superfinaler, hvor de bedste svømmere uanset årgang dyster mod hinanden.

 

Og det var primært de danske herresvømmere, der fik lagt sig i front. Således står herrerne – der tæller svømmere fra både KVIK Kastrup og The Vikings samt VKM-kvalificerede Chris Christensen – noteret for at indløse seks af de ni superfinalemedaljer, der tilsyneladende var øremærket Danmark søndag.

 

Netop Chris Christensen, der ikke er alene er svømmer, men også talentudvikler i Herning Svømmeklub, sikrede sig selv bronze på 50 m bryst med tiden 28,30 og sølv på 100 m medley med tiden 55,04. Han var således to gange på podiet i en superfinale søndag.

 

Også Daniel Skaaning betrådte skamlerne hele to gange i en superfinale på stævnets tredje og sidste konkurrencedag. Han var således 35/100-dele hurtigere end netop Chris Christensen på 100 m medley og tog dermed guldet, mens det kun blev til bronze på 100 m butterfly, hvor han svømmede tiden 54,05.

 

Sebastian Ovesen fra KVIK Kastrup svømmede sig også til sølv – det gjorde han på 200 m fri med tiden 1.47,53, hvor han slog landskammeraten Frans Johannesen med 24/100-dele af et sekund og dermed henviste ham til tredjepladsen.

 

Dermed var det primært de danske herresvømmere, der bidrog til de fine superfinaleresultater søndag. Det betyder dog ikke, at damerne ikke også var i aktion og sikrede metal. Rutinerede Rikke Møller Pedersen fortsat blandt andet blot sin medaljehøst fra de to første konkurrencedag og vandt guld på 50 m bryst med tiden 30,84.

 

Derudover vandt Julie Kepp Jensen bronze på 200 m ryg, mens Emilie Beckmann sejrede på 100 m butterfly, hvor Jeanette Ottesen endte op med at blive diskvalificeret og dermed endte i bunden blandt de seks svømmere, der svømmede superfinalen.

 

Søndagens ni podiepladser til Danmark i superfinalerne runder stævnet i Stavanger af med i alt 27 medaljer til de rød-hvide svømmere.

 

Derudover kan man tælle podiepladserne fra B-finalerne, holdkapperne og ikke mindst de enkelte aldersgrupper, hvor det så bliver til mere end 100 gange, at en dansk svømmer var på podiet i det norske i løbet af de seneste tre dage.

 

Du kan læse mere om dette års North Sea Swim Meet her, og du finder flere resultater derfra her.

 

Læs også ”Danske vikinger går i land i Stavanger” og ”Første dag i Stavanger: Otte gange metal til Danmark i superfinaler” samt ”14-årigt talent glæder sig til at dyste med The Vikings” og "Anden dag i Stavanger: 10 ekstra medaljer til DK i superfinaler" 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.