Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Juniorerne på træningslejr


02-10-2012:
Af: Tine Jespersen

Læs interview med Michael Hinge omkring næste uges træningssamling.


 

I den kommende uge indtager iTUP-juniorerne Skive Badeland til sæsonens første træningslejr. Men hvad laver man egentlig på sådan en lejr? SvømmeSport har spurgt talentudvikler Michael Hinge om dette – og nej, det handler ikke kun om at tæske kilometer igennem. Er du også blevet nysgerrig nu? Læs videre her.

 

Hvorfor ligger lejren på dette tidspunkt?

- Midt i sæsonen er det almindeligt at lægge lidt ekstra volumen på den daglige træning. Mange klubber har også taget det tema til sig, og flere vælger at rejse på 2 ugers træningslejre i netop uge 41+42 eller 42+43.

 De fleste svømmere skal videre på klubtræningslejr ugen efter - kan juniorsvømmere holde til den træningsmængde?

- Ork ja. Hvis man som junior ikke kan holde til den ekstra belastning, det er at rejse på træningslejr, bliver karrieren nok ikke lang.

 

Rent træningsmæssigt har Hinge og co. fokus på volumen. De skal i løbet af ugen nå et specifikt metertal. Men det stopper ikke her, teknikken er nemlig også en vigtig del af en træningslejr – og det er det faktisk, lige meget hvornår i sæsonen man befinder sig. Teknik kan være mange ting, eksempelvis indøvelse af en specifik bevægelse. Men Michael Hinge forklarer, at det udover det, også kan være så simpelt som at holde det samme antal tag over en given distance, med en given hastighed.

Det er dog ikke kun træningen der er i fokus. Michael Hinge forklarer: - Primært skal de forbedre deres aerobe kapacitet, men de skal også have en social oplevelse. Det er jo et nyt hold der forhåbentlig skal være sammen i mange timer fremover, så det er vigtigt, at de lærer hinanden at kende.

 

For den største gruppe af juniorerne vil det næste mål være NJM til december, som afholdes i Vaasa, Finland. Men enkelte får også muligheden for at deltage i deres første seniorstævne, nemlig EKM i Chartres, Frankrig til november. Den historie kan i, her på SvømmeSport, høre meget mere om senere.

 

Vi ønsker alle de seje juniorer en rigtig skøn uge i det jyske hjerte, Skive.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.