Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Diplom-overrækkelser til Bromer og svømmepigerne under DKM


22-11-2014 23:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Viktor B. Bromer blev lørdag tildelt SVØM’s æresbevis, mens de danske svømmepiger fik tildelt diplomer for verdensrekorderne, de satte på de korte holdkapper under sidste års EKM.


Viktor B. Bromer får overrakt SVØM's æresbevis af næstformanden for Dansk Svømmeunion, Susanne Glasius Tischer. Foto: www.sttfoto.dk.

 

Under dette års Danmarksmesterskaber på kortbane, som finder sted i Bellahøj disse dage, blev der afsat tid til at overrække diplomer til nogle af Danmarks bedste svømmere.

 

Mere præcist fik Aalborg-svømmeren Viktor B. Bromer overrakt SVØM’s æresbevis for hans guldsejr på 200 m butterfly under EM på langbane i Berlin tilbage i august.

 

- Det er dejligt, siger han og smiler til SvømmeSport.

 

- Men jeg må erkende, at det ikke er noget, jeg ved særlig meget om, hvad er, tilføjer han og smiler, hvorefter SvømmeSports reporter må i gang med at forklare landsholdsvømmeren nærmere.

 

SVØM’s æresbevis er en særlig anerkendelse, der siden Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum i 2007 er blevet tildelt aktive seniorsvømmere, fordi de har opnået ekstraordinære flotte resultater i forbindelse med EM, VM eller OL.

 

Viktor B. Bromer gjorde sig fortjent til æresbeviset ved ikke alene at sejre på 200 m butterfly under EM på langbane, men også ved at gøre det i en dansk/nordisk rekordtid på 1.55,29. En rekord han så sidenhen har slået igen.

 

Han bliver med lørdagens overrækkelse den 22. til at modtage æresbeviset, som tidligere også er overrakt til danske svømmestjerner som Mette Jacobsen, Susanne Nielsson og Benny Nielsen.

 

Forsinket diplomer for verdensrekorder

Et år efter triumferne på henholdsvis 4x50 m fri og 4x50 m medley til EM på kortbane i Herning fik Danmarks svømmepiger også lørdag overrakt de officielle diplomer fra FINA, der stadfæster, at de har verdensrekorderne på de to korte holdkapper.

 

Mere præcist er det Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen, der er verdens hurtigste på 4x50 m fri med tiden 1.37,04 fra sidste års EKM. Pernille Blume, Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen kan derudover også kalde sig de hurtigste i verden på 4x50 m medley med tiden 1.44,81, de satte sammen med Kelly Riber Rasmussen for et år siden.

 

Det var dog kun Blume og Nielsen, der havde tid til at tage imod diplomerne under DKM lørdag, og begge piger havde lidt svært ved at forholde sig til det og lade sig rive med af det, fordi det er snart et år siden, at rekorderne blev sat.

 

- Det er dejligt, synes jeg.  Det er dog lidt underligt, at vi får dem nu. Man ville gerne have haft dem, da man var der. Men det er nice, at man får sådan nogle kæmpe plakater, som både er indrammet og det hele, så de bare skal op og hænge, når man kommer hjem, siger Mie til SvømmeSport og påpeger, at det er god motivation til at blive ved med at svømme hurtigere.

 

- Jeg vidste ikke, at vi ville få dem overrakt i dag, så man er også sådan lidt: ”Gud, nåh ja” her et år efter. Men det var da en glædelig overraskelse. Det er underligt, men cool, tilføjer Pernille Blume.

 

Mie Ø. Nielsen (tv.) og Pernille Blume (th.) modtager ét år forsinket diplomer for at have sat verdensrekord på de korte holdkapper 4x50 m fri og 4x50 m medley under sidste års EM på kortbane i Herning. Også Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Kelly Riber Rasmussen har diplomer til gode. Foto: www.sttfoto.dk.
Tags: EKM 2013

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.