Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Jeanette Ottesen klar til finalen i 50 m butterfly i hurtigste tid


04-12-2014 19:27:00:
Af: Nora Thomsen

Skal det mon blive til dansk medalje fredag aften i Doha?  


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion torsdag:

I torsdagens finaleafsnit ved VM på kortbane i Doha var et af de danske højdepunkter uden tvivl damernes finale i 100 m rygsvømning, hvor Mie Ø. Nielsen skulle svømme med om topplaceringerne i en forventet meget tæt finale.

Desværre formåede Aalborgs svømmer ikke torsdag eftermiddag at hamle op med de hurtigste konkurrenter, som da også i den grad formåede at levere stærk svømning. Således blev guldet svømmet hjem i ny verdensrekordtid - 55,03 - af den ungarske svømmer, Katinka Hosszu.
For Mie Ø. Nielsen blev det torsdag eftermiddag til en femteplads i tiden 56,62. En tid, som ligger 6/10 sekunder fra hendes bedste tid på distancen.
Sølvmedaljen blev svømmet hjem af den australske svømmer, Emily Seebohm, i tiden 55,31, mens bronzemedaljen gik til den ukrainske svømmer, Daryna Zevina, i tiden 55,54.
Sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, udtaler, at resultaterne i denne finale med alt tydelighed viser, hvor hurtigt udviklingen går indenfor svømningen og minder her om, at Mie for blot et år siden satte Europarekord på distancen og i dag bliver hun overhalet af to europæere, som går langt under sidste års Europarekordtid. Konkurrencen er således ekstrem hård og på en dag, hvor marginalerne ikke lige er med én, er der ikke langt fra en topplacering til en noget dårligere placering.  

Danmark var ligeledes repræsenteret i en anden finale torsdag eftermiddag, nemlig herrernes finale i 4 x 200 fri holdkap.

Oven på en fabelagtig præstation i indledende afsnit, hvor det blev til både dansk rekord og en syvendeplads og dermed finaleplads for det danske hold, skulle det blive spændende at se, hvad det kunne blive til i finalen.
I finalen lykkedes det ikke helt for herrerne at leve op til formiddagens forrygende præstation. Således blev Danmark her placeret som nummer otte i tiden 7.00,78.  

Holdet bestod af:
Anders Lie (Farum Svømmeklub/USA): 1.44,49.
Frans Johannessen (Esbjerg Svømmeklub): 1.45,34.

Frederik Siem Pedersen (Farum Svømmeklub): 1.45,60.
Daniel Skaaning (STT/VAT-Copenhagen/NTC): 1.45,35.

 

Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, vurderer oven på dagens to holdkap-præstationer, at de fire herrer samlet set har opfyldt målsætningerne og taget et fornuftigt skridt på vejen frem mod flere stærke internationale resultater. At det ikke lige går helt efter danskernes ønske i finalen er i den sammenhæng ikke væsentligt, betoner Mikkel von Seelen.

Kampen om medaljerne i denne finale lå virkelig tæt, men i sidste splitsekund blev det dog USA, der trak det længste strå og blev verdensmester i tiden 6.51,68.

Sølv til Italien i tiden 6.51,80. Og endelig bronze til Rusland i tiden 6.51,96.


For Jeanette Ottesen var der 50 m butterfly semifinale på programmet torsdag eftermiddag. Her blev svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC noteret for den stærke tid 24,91, blot 4/100 sekunder fra danskerens egen rekord på distancen, og sluttede derved som samlet hurtigste svømmer. Trods hurtigste tid i semifinalerne var der tekniske ting i danskeren løb, som kan forbedres frem mod finalen i morgen, vurderer sportschef Mikkel von Seelen.

Dermed er der lagt op til en virkelig spændende finale på denne distance fredag eftermiddag, hvor kampen om topplaceringerne sandsynligvis vil udspille sig mellem 26-årige Jeanette Ottesen, svenske Sarah Sjöström og hollandske Inge Dekker.  

 

I damernes 100 m fri semifinaler var Pernille Blume med som 13. hurtigste fra indledende afsnit. Mens det i indledende afsnit ikke lykkedes at komme ned i nærheden af danskerens personlige rekordtid, var det i eftermiddagens løb en helt anden præstation, som blev leveret af 20-årige Pernille Blume.
Således formåede svømmeren fra Sigma Swim Birkerød/NTC at tilbagelægge de 100 m fri i den flotte tid 52,90, hvilket er en personlig rekord med 16/100 sekunder. Det er således første gang at Pernille svømmer 100 m fri under 53 sekunder, hvilket hun også var ganske godt tilfreds med efter løbet.
Tiden resulterede i en samlet placering som nummer 14 i eftermiddagens semifinaler.

Endelig skal det også nævnes, at Julie Aglund Lauridsen, som svømmede indledende 800 m fri i tiden 8.22,78, slutter på en samlet flot 10. plads på denne distance. Et fint resultat af svømmeren fra Sigma Swim Allerød/NTC, som her tager et godt skridt i den rigtige retning på vejen mod flere internationale resultater. 
  

Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com/Sport?sport=aq&year=2014


I morgen, fredag, begynder indledende afsnit klokken 07.30 dansk tid. Her venter flere spændende løb med dansk deltagelse.

Officiel hjemmeside: http://www.wscdoha2014.com/

Kontaktperson
Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Mikkel von Seelen, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.
  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Tags: VM-K 2014

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.