Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Sportschef: Jeg er godt tilfreds med VM-K 2014


09-12-2014 17:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Målsætningen var klar hos Dansk Svømmeunion inden afrejse til VM-K. De danske svømmere skulle vinde syv medaljer med hjem fra Doha. På trods af at det kun blev til seks medajler, så er sportschef Mikkel Von Seelen stadig godt tilfreds med den danske indsats.


Søndag blev VM så afsluttet. Og Danmark sluttede af med fire danske medaljer på VM's sidste aften, da kvindernes holdkap både høstede guld og bronze i henholdsvis i 4x100 meter holdmedley og 4x50 meter fri.

Desuden vandt både Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen bronze i disciplinerne 100 meter butterfly og 200 meter brystsvømning.

 

Danskernes samlede medaljehøst ved VM i Doha nåede således op på seks stykker -én mindre end forventet.

Selvom medaljemålsætningen ikke helt blev indfriet, så er den samlede præstationen helt godkendt, lyder vurderingen fra Dansk Svømmeunions sportschef Mikkel von Seelen.

 

“Jeg synes det er gået godt på mange områder, men selvfølgelig også har vi også haft nogle bump hen ad vejen. Men i det store hele, er det positivt, at den gruppe af svømmere, er niveauet lige under medaljevinderne, har præsteret rigtig fint. Det har vi haft problemer med de seneste to-tre mesterskaber.
Det kommer de godt efter denne her gang – både i form af drengenes 4x200 meter fri, Julie Aglund - som gør det rigtig fint og bliver nummer 10 på 800 meter fri og selvfølgelig Sara Bro, som svømmer godt individuelt og i 4x50 meter fri holdkappen.
Så det var rigtig dejligt at se.

Så havde vi også Jeanette Ottesen, som viser et rigtig højt niveau hele vejen i gennem. Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller Pedersen svømmer normalt nogle af vores medaljer hjem, men desværre gik det ikke efter vores plan denne gang. Det kan der være mange forklaringer på, men jeg synes stadig de er med, der hvor de skal være.

Jeg er på den måde heller ikke foruroliget af den grund. Så alt I alt så er jeg egentlig meget tilfreds.” Fortæller Mikkel Von Seelen til SvømmeSport.

 


(Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume modtager deres guld-medajler i 4x50 meter holdmedley. Foto: Patrick Kraemer).

 

Overraskende hurtig svømning i Doha
Mikkel von Seelen nævner også, at niveauet i Doha overraskede ham. Der blev i alt sat 23 verdensrekorder fordelt med 14 individuelle og 9 i holdkapper. Så mange rekorder har et kortbane-VM aldrig før resulteret i.

 

Jeg er overrasket over, hvor meget niveauet har rykket sig de seneste to år. Der blev slået rigtig mange rekorder i Doha, og desuden er bredden i toppen blevet større. Der kunne være hundrededele som skilte svømmerene fra nummer 2-4 stykker og hele vejen ned til 15-20 stykker. Så ekstremt har vi ikke oplevet det tidligere.” Fortæller sportschefen til SvømmeSport.

 

Danmark ville desuden også med til at slå rekorder. Fredag aften satte de danske piger ny verdensrekord i 4 x 50 meter medley med tiden 1.44.04. Derudover blev det også til en enkelt europæisk rekord, samt flere nordiske og danske rekorder for det danske landshold. 
Tags: VM-K 2014

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.