Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mai Hjemgaard er klar til VM


02-11-2012:
Af: Tine Jespersen

Læs om hendes optakt her


 

- Dette er mit første VM. Jeg glæder mig til alt ved denne oplevelse. Stævnet bliver afholdt i Australien og det har virkelig gjort det endnu mere spændende. Jeg har aldrig været ude for Europa før. Så det, at Australien bliver min jomfrurejse, gør mig slet ikke noget! Selvom jeg er den yngste på holdet, har jeg intet problem med at omgås de lidt ældre fyre som Ronnie, Jan og Thomas. De er alle meget erfaren med sporten, og jeg lærer meget af dem. Holdet kunne ikke være bedre!

Mai Hjelmgaard er debutant i VM-sammenhænge, men har tidligere deltaget i EJM og EM. Til EJM i sommer blev Mai nummer 2 i junior-disciplinen løb-svøm-løb, og lige præcis det løb gav hende virkelig blod på tanden. Træningen har dog været noget anderledes end et hold med 20 og en træner, som mange er vant til: - Det, at man pludselig kun er 3, der skal træne sammen, har været en lille udfordring. Men vi er alle meget disciplineret og har hjulpet hinanden gennem det. Der har også været et par samlinger, hvor vores landstræner har tjekket op på vores udvikling, guidet os og givet gode råd og hårde serier.

 

Mai håber på at komme i A-finaler til flere af hendes discipliner, blandt andet 200 m forhindring og 100 m redning med finner, som også er yndlingsdisciplinen: - Det er min favorit, så jeg går 100 % efter at komme med i en A-finale, men konkurrencen er virkelig hård, så det er svært at vide hvad der kommer til at ske. Min rekord er 1.04.82, som jeg også går efter at slå.


Udendørs satser Mai hele butikken på disciplinen surf race, som er ren svømning i havet. Sidste år blev hun nummer 5 i samme disciplin til EM, og håber nu på at nå med i en top 10. Udover de individuelle discipliner, stiller Mai også op i flere holdkapper, blandt andet board rescue og rescue tube: - Jeg regner med, at vi danske piger skal ned og vise, at vi også kan lege med de store! Jeg er super spændt på vores resultater, og der er ingen tvivl om, at der bliver slået nogle STORE rekorder!
 Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.