Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


På lørdag går det løs til DM i havlivredning


19-08-2015 20:47:35:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Tag et smut forbi Bellevue på lørdag den 22. august, hvor de bedste danske konkurrencelivreddere skal i aktion.


På lørdag i tidsrummet 08:30 – 18:30 vil der på Bellevue strand blive afholdt de danske mesterskaber i konkurrencelivredning i de udendørs discipliner.

 

Her vil der blive kæmpet om mesterskabstitlen i 11 forskellige discipliner for både damer og herrer. I nogle af disciplinerne vil der blive konkurreret i alle tre klasser; U14, junior (U19) og senior.

Formand for Københavns Livredderklub Jacob Nielsen anslår, at der kommer 110-120 atleter. Et tal, der gør begivenheden til det største livredderstævne på dansk grund og et tal, der klart overstiger de forrige år, hvor DM i havlivredning er blevet afholdt på Bellevue. I 2012 deltog 28 atleter, 2013 bød på 54 deltagere, og i år kan man så byde velkommen til over 100 deltagere. Københavns Livredderklub stiller selv med 30 deltagere, som er et tal, Jacob Nielsen er ganske imponeret over.

 

Der vil til stævnet blive dystet i flere individuelle discipliner som board race, surfski race, beach flags, samt mange flere, men også holdkapperne bliver en del af konkurrencen. Her gælder det om for to eller flere deltagere at vise styrke indenfor livredningen og være i stand til at kunne samarbejde om at redde hinanden eller andre.

 

Udover de allerede kendte discipliner vil det i år være første gang, at man kan se 4x90 m sprint. En disciplin, hvor fire deltagere på skift skal løbe 90 meter i sand for så at give stafetten videre til næste deltager. En ting Jacob Nielsen ser frem til.

 

- Jeg tror, det bliver rigtig spændende at følge den nye disciplin ved dette DM, udtaler han.

 

Som en anden ny ting dette år, er der blevet indført en såkaldt klubvinderpokal. Den klub, der klarer sig overordnet bedst dette år får pokalen, og næste år vil den så gå videre til de nye vindere.

 

Flere nationaliteter end ellers vil tilmed blive repræsenteret ved dette års DM. Udover de danske atleter, vil der være svenskere, tyskere og en enkelt australier at finde i havet.

 

For at toppe hyggen ved arrangementet vil det hele, ligesom sidste år, blive afsluttet med en ceremoni og et grillarrangement, så kom glad og deltag i festlighederne!

 

Se flere detaljer om stævnet på dette link, hvor du blandt andet kan finde en foreløbig tidsplan, samt de discipliner, der skal dystes i.  Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.